Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zubařství jako přivýdělek?

NÁCHODSKO - Korunka či dvě, někteří z klientů u zubaře vůbec nebyli 

paragraf.jpg
Ze škody ve výši 560.000 korun  způsobené zdravotním pojišťovnám za neprovedené zubařské výkony obvinili v těchto dnech policisté zubní lékařku a jednoho pracovníka stomatologické ordinace na Náchodsku. Vyšetřování uzavřeli po ročním prověřování a zajišťování důkazních materiálů.
 
Policisté vyšetřované osoby viní z trestného činu podvodu, kdy v období od roku 1999 do 2010 vylákaly od zdravotních pojišťoven za vyfakturované, ale neprovedené výkony zdravotní stomatologické péče více než půl miliónu korun, a tyto peníze užily pro vlastní potřebu.
 
Říká se, že papír snese všechno, někdy však přece jen přísloví zklame. Když jedna z pojišťoven odmítla vyplatit dvojí stejný stomatologický výkon dvěma různým lékařům, spustila se lavina prověřování mezi desítkami klientů stomatologické ordinace.
 
Z vyšetřování vyplynulo, že v některých případech lidé, u kterých byla vykazována zdravotní péče, do ordinace zubařky ani nevkročili, jindy lékařka připsala k již provedeným výkonům ještě další.
 
V těchto dnech policie proti oběma osobám zahájila trestní stíhání pro zločin podvodu, za který obviněným hrozí vzhledem k vysoké způsobené škodě trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Bc. Eva Prachařová
27. 10. 2011 v 9.00 hodin

vytisknout  e-mailem