Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ztratila se při hledání hub

VSETÍNSKO: Pátrací akce se šťastným koncem.  

Včera navečer jsme pátrali po mladé ženě, která se ztratila v lese při hledání hub. Ženu našla policejní hlídka na cestě u lesa ve Valašské Bystřici. Byla vyčerpaná, ale jinak v pořádku.
 
Včera kolem šesté hodiny večer oznámila na policii čtyřiačtyřicetiletá žena z Frýdku-Místku, že pohřešuje svoji čtyřiadvacetiletou dceru, která se zřejmě ztratila v lese. Oznamovatelka uvedla, že přijela se svojí dvaašedesátiletou matkou a čtyřiadvacetiletou dcerou z Frýdku-Místku na hřiby do lesů ve Valašské Bystřici. Jezdívají sem často. Ženy chodily po lese a po nějakém čase, kdy už měly košíky téměř plné, se sešly u auta. Dvě starší ženy se pak rozhodly, že se půjdou ještě do lesa podívat. Čtyřiadvacetiletá žena však řekla, že jí není moc dobře a počká tedy u auta. Když se dvě houbařky k autu po čase vrátily, mladá žena tam nebyla. Bylo kolem půl třetí odpoledne. Do šesti hodin večer ztracenou ženu po lese hledaly, ovšem bezvýsledně, proto matka ztracené dívky zavolala kolem šesté hodiny večer policii. Na místo dorazilo za krátký čas několik policejních hlídek a dva psovodi se psy. Začala pátrací akce. Kolem půl osmé večer našla policejní hlídka ženu u autobusové točny ve Valašské Bystřici. Žena byla velmi vyčerpaná, ale v pořádku. Řekla, že při čekání u auta na svoji matku a babičku se rozhodla, že se také půjde ještě po hřibech podívat. Pak se ale v lese ztratila. Neměla u sebe mobilní telefon, takže nemohla nikoho informovat. Houbařka bloudila lesem skoro čtyři hodiny, až se dostala do zastavěné části. Bezradná žena zaklepala na dveře domu, kde se svítilo. Majitel domku pak vyčerpanou ženu svezl na cestu, kde ji našla policejní hlídka.
 
Velitel pátrací akce uvedl, že tak šťastnou matku a babičku snad ještě neviděl. Ženy policistům velmi děkovaly a nabízely jim za odměnu dva plné koše krásných hřibů.
 
 
26. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem