Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zřejmě slavili s ženami

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilí pak usedli za volant. 

Včera 8. března zřejmě neslavily jen ženy. Silnice na Uherskohradišťsku totiž brázdilo několik opilých řidičů.

Krátce před polednem policejní hlídka zastavila v Uherském Brodě mladého motocyklistu. Z dostupné evidence policisté zjistili, že muž nemá za řídítky stroje co dělat, neboť má až do roku 2024 vysloven zákaz řízení. Navíc dechová zkouška u něj vykázala 1,4 promile alkoholu. Motocyklista je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Může tak přijít o dva roky svobody.

Notně opilý muž usedl za volant Škody Octavie i v obci Březová. Krátce po čtvrté hodině odpoledne nadýchal 2,97 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. I tomuto řidiči hrozí odnětí svobody v délce až jednoho roku.

Jiná policejní hlídka v tu samou dobu zastavila v Uherském Hradišti řidiče BMW. Muž se po kontrole dokladů podrobil dechové zkoušce, která vykázala téměř půl promile alkoholu. Pozitivní vyšel i test na drogy. Řidič se poté podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Jakou bude mít tento případ dohru, ukáže až jeho výsledek.

8. března 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem