Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Způsobil jí těžké ublížení

Novojičínsko - O víkendu vykázali policisté dva muže z obydlí. 

S podezření z těžkého ublížení na zdraví prověřují novojičínští kriminalisté jednání 31letého muže z Novojičínska. V sobotu 17. prosince vyvrcholila slovní rozepře ve fyzické napadení ženy. Útočník fyzicky ublížil své družce tak silně, že musela být ošetřena lékařem. Poškozená 37letá žena utrpěla poranění hlavy a páteře s nutností hospitalizace v nemocnici.  Přivolaní policisté útočníka vykázali z místa bydliště.
Jednání muže nyní prověřujeme s podezřením ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví a zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Také v druhém případě vykázali policisté ze společného bydliště násilníka. Muž ve věku 63let zde napadl jak slovně tak i fyzicky svou manželku. Jelikož se nejednalo o první případ tohoto napadání, policisté vyhodnotili situaci natolik vážnou a naplňující znaky domácího násilí, že muže z bytu vykázali. Muže zajistili, pro jeho podnapilost jej umístili do protialkoholní záchytky.  Po vystřízlivění musí své jednání vysvětlit policistům. Nicméně společné vánoce doma neoslaví.  Rozhodnutí o 10denním vykázání je neměnné.


Bezpečnostní akce na alkohol mladistvých

V pátek 16. prosince provedli novojičínští policisté kontroly restauračních zařízení. Během kontroly zjistili ve Studénce 3 mladistvé, kteří požili alkoholické nápoje.  Všichni tři byli předání rodičům. Naměřené hodnoty alkoholu překračovaly 1 promile. 


Tiskový servis ze dne 19.12.2011

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem