Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu a ujel

KOLÍNSKO – Dopadnout řidiče nám pomohl svědek události. 

V sobotu 17. června kolem třetí hodiny odpolední přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od muže o dopravní nehodě s tím, že řidič po nárazu jeho vozidlem do jiného pokračuje v jízdě dál. Svědek události za podezřelým řidičem Škody Fabie jel a navigoval policisty.

Operační důstojník vyslal policejní hlídku, která řidiče fabie dojela v ulici Pod Drahou v Pečkách. Tam ho následně policisté ztotožnili jako 66letého muže a vyzvali ho k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 2,30 promile. Dále jej vyzvali k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, což ale odmítl. 

Podle šetření hlídky na místě skutku došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že řidič pod vlivem alkoholu zřejmě nezvládl řízení pro vyjíždění z parkovacího pruhu v ulici J. A. Komenského, kde narazil do před ním zaparkovaného VW Transporter. Poté, místo toho, aby nehodu oznámil, odjel směrem na Masarykovo náměstí. 

Šestašedesátiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Jízda po vlivem alkoholu je velmi nebezpečná jak pro samotné řidiče, ale i ostatní účastníky silničního provozu! V tomto případě lze hovořit o velkém štěstí, že se nikomu nic v danou dobu nestalo.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
19. června 2023

vytisknout  e-mailem