Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Způsobil dopravní nehodu a zapíral, že vozidlo řídil

RAKOVNICKO – Policistům se nakonec přiznal. 

Policistům nejprve tvrdil, že havarované vozidlo neřídil, avšak po chvíli přiznal a popsal, jak k nehodě došlo.

Dopravní policisté vyjížděli 4. dubna, před půl pátou odpoledne, k havárii osobního vozidla, k níž došlo v Krupé. Muž, který byl na místě nehody, nejprve hlídce zapíral, že by vozidlo řídil on a tvrdil, že auto šoféroval jeho kamarád a s nimi cestovala jeho partnerka. 

Policistům se ale od počátku jeho tvrzení nezdálo. Šetřením posléze zjistili, že muž, který byl na místě dopravní nehody, je ten, kdo řídil, a nakonec havaroval s vozidlem Škoda Octavia do příkopu.

K nehodě došlo podle dosavadního šetření nejspíš tak, že 33letý muž jel od centra obce Krupá k silnici II. třídy č. 229, kde při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel na pravou krajnici a poté sjel do silničního příkopu, kde se s autem přetočil přes střechu. Následně byl řidič vyzván k podrobení se dechové zkoušce a testu na drogy. Alkohol byl přístrojem vyloučen, nicméně test na drogy odhalil pozitivní výsledek na canabis a amfetamin/metamfetamin. 

Třiatřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
5. dubna 2022

vytisknout  e-mailem