Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zpronevěřil šedesát tisíc

ZLÍNSKO: Hrozí mu až pět let za mřížemi.  

Kriminalisté ve středu obvinili čtyřiadvacetiletého muže ze Zlína, prodejce ojetých vozidel, z trestného činu zpronevěra s dvou až pětiletou trestní sazbou.

Policisté přijali v květnu letošního roku trestní oznámení od pětapadesátileté ženy z Napajedel. Koncem loňského roku si koupila od mladého muže, který se zabýval prodejem ojetých vozidel, Škodu Fabia. Zaplatila za ni šedesát tisíc korun. Asi po dvou týdnech jí začalo kontrolní světlo na displeji ukazovat závadu v motoru. Rozhodla se auto v zákonné době vrátit prodejci. Prodejce s vrácením vozidla souhlasil. Dohodli se, že jí obstará jiné auto srovnatelné kvality a ceny. Muž ženu ještě v lednu letošního roku ujišťoval, že porouchané auto mu stojí v garáži. Tvrdil, že jakmile opraví závadu, bude moci auto prodat a sežene jí jiný vůz. Začátkem května jí prodejce zaslal zprávu, v němž ji ujistil, že do konce měsíce bude mít nový vůz. Žena už o nový vůz nestála, čekala na něj více než půl roku a nedočkala se. Zaslala muži číslo svého bankovního účtu, kam jí má ihned vrátit peníze. Protože částku neobdržela, obrátila se na policii.

Policisté lustrací v evidencích zjistili, že auto, které žena jako porouchané vrátila prodejci, mělo již po čtrnácti dnech nového majitele. Prodejce zfalšoval podpisy majitelky na veškerých dokumentech a auto prodal prostřednictvím autobazaru novému majiteli, aniž by ji o tom informoval. Utrženou částku použil ke splacení svých dluhů, které i přes jeho mládí dosahují téměř astronomických rozměrů, a to bezmála půl milionu korun. Před pár měsíci vůči němu nařídil soud exekuci. Mladík se ke svému činu přiznal. Nyní mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

 

 

5. listopadu 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem