Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpronevěřil peníze na stavbu domu

NÁCHODSKO-Stavitel vzdušných zámků 

peněženka a penízeIlustrační foto / Policie ČR
Policisté z náchodské kriminální policie prověřují případ zpronevěry peněz, který přišel ohlásit jeden z občanů Červeného Kostelce. Muž policistům oznámil, že se už několik měsíců marně domáhá buď přislíbené stavby domu, nebo vrácení předané zálohy.
 
Podle svých slov předal v červenci roku 2011 jednateli jedné menší stavební firmy z náchodského regionu zálohu ve výši 120.000 korun. Na oplátku se mu dostalo příslibu zahájení stavebních prací na výstavbě rodinného domku s garáží na zakoupené parcele. Místo stavebních prací, které již měly začít, se nestalo nic. Přes jeho veškeré urgence a stejně tak i urgence ze strany jeho právního zástupce stavba vůbec nezačala a stavitel se nemá ani ke vrácení zálohy.
 
Podle všeho prý ani předanou hotovost nesložil na účet firmy ani ji nijak nezaúčtoval do firemních peněz. Muž se tedy obrátil na policii s obavami, že byl podveden a že se mu místo skutečné stavby dostalo jen příslibu vzdušných zámků.
 
Kriminalisté proto zahájili prověřování celého případu a v případě prokázání, že muži šlo o obohacení se na cizí účet, mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
4. dubna 2012 v 9:15 hodin

vytisknout  e-mailem