Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil peníze

TEPLICKO - Zaměstnanec přepravní společnosti si nechal desítky tisíc korun; Na dávky neměl nárok... 

Zpronevěřil peníze

     Z přečinu zpronevěry byl obviněn muž, který byl zaměstnán jako řidič přepravní společnosti. Je podezřelý, že v depu zaměstnavatele naložil do firemního vozidla zboží, které postupně rozvezl na cílové adresy zákazníků, od kterých vyinkasoval finanční hotovost skoro sto šedesát tisíc korun.

     Místo celé částky poslal oprávněné právnické osobě poštou jen necelých deset tisíc korun a potvrzení o vkladu úmyslně pokreslil, aby „zakamufloval“, že neposlal všechny peníze.  O dva dny později zpronevěřil dalších téměř pětadvacet tisíc, které vyinkasoval od klientů. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by v krajním případě strávit až pět let ze mřížemi.

Na dávky neměl nárok

     Z trestného činu podvodu se bude zodpovídat 51letý muž, který se obohatil na úkor státu. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory příslušnému úřadu neoznámil ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinil, že mu byl neoprávněně přiznán a po dva měsíce vyplácen příspěvek na bydlení v celkové výši téměř 12 tisíc korun, za podvod hrozí muži v krajním případě až dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 16:00 hodin dne 5. listopadu do 12:00 hodin dne 6. listopadu 2021 v Želénkách, u domu č. p. 67. Neznámý řidič měl poškodit pravý bok vozidla Škoda Fabia zaparkovaného při levé straně komunikace ve směru jízdy od středu obce a místa odjel, aniž splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Od nehody ujel také neznámý řidič, který dne 11. listopadu 2021 v době od 13:00 do 15:00 hodin v Bílině, Sídliště Za Chlumem na parkovišti u kulturního domu Fontána poškodil levé zadní dveře zaparkovaného vozidla Volkswagen.

     Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy z místa pořízené v době nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

15. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem