Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpronevěřil necelých pět miliónů

Zpronevěřil necelých pět miliónů
Policejní komisař SKPV Krnov dne 26.8.2008 zahájil trestní stíhání 37letého muže z Krnova pro trestný čin zpronevěra. Toho se měl dopustit tím, že v době července 2005 do června 2008 nejméně v sedmnácti případech elektronicky převedl peníze z již jednou řádně uhrazených faktur vystavených dodavateli a to na tři vlastní účty. Celkem převedl nejméně 4 733 345 Kč.  Na bytovém družstvu v Krnově pracoval jako vedoucí informační soustavy s právem elektronického podpisu. Peníze ze svých účtů postupně čerpal pro vlastní potřebu. Ke svému jednání se doznal a vrátil cca 500 tisíc Kč. Policisté nyní zajišťují movitý i nemovitý majetek, obstavují účty u bank i výnosy z trestné činnosti na účtech. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
  
                                                                 
Ze stodoly si odnesl startér, čerpadlo, filtry a jawu
V době od 26. do 27.8.2008 v Suché Rudné dosud nezjištěný pachatel přestřihl visací zámek na vratech stodoly a vnikl dovnitř. Zde odcizil palivové čerpadlo, startér, kompresor, dvě přední hlavy a filtry k traktoru. Následně ještě s sebou vzal motocykl Jawa a dva válce k motorce. Způsobená škoda činí 13 600 Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
 
Bývalé družce vzal vozidlo a chtěl ho prodat
Dne 26.8.2008 oznámila 33letá žena policistům z Břidličné, že její bývalý 26letý druh jí odcizil vozidlo Kia Sephia, které měla zaparkované před domem ve Vajglově. Vozidlo jí vzal při hádce s tím, že ho hodlá prodat. Policisté automobil vypátrali a zajistili v Rýmařově. Muž je podezřelý z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. 
 
 
Rušil noční klid a válel se po lavičkách
O půl jedné v noci dne 27.8.2008 v Moravském Berouně na náměstí v podnapilém stavu 34letý muž hlasitě pokřikoval a válel se po lavičkách a na zemi. Policisté muže zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 2,40 promile alkoholu. Byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění a je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
 
Nedala přednost a střetla se s motocyklem
V 17,50 hodin v Krnově na křižovatce ulici Jesenická a Petrovická 36letá cizinka s vozidlem Daewoo při jízdě nerespektovala dopravní značení a nedala přednost v jízdě 47letému řidiči motocyklu CSR Yuki. Došlo ke střetu a motocykl byl odhozen za pravý okraj komunikace. Zde poškodil dveře stojícího fiatu. Při nehodě došlo k lehkému zranění motorkáře. Způsobená škoda činí 63 tisíc.
 
 
Sanitní vůz se střetl se zvěří
Mezi obcemi Zátor a Krnov v 00.50 hodin ve středu 27.8.2008 vběhl z pravého silničního příkopu přímo před sanitní vozidlo Volkswagen Transporter srnec. Došlo ke střetu, kterému nemohl 51letý řidič již zabránit. Ke zranění osob nedošlo. Zvíře bylo nalezeno v silničním příkopu mrtvé. Způsobená škoda činí 10 000 Kč.
 
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem