Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil jízdné

TEPLICKO - Řidič si nechával peníze od cestujících; Okradl spícího muže... 

Zpronevěřil jízdné

     Z přečinu zpronevěry byl obviněn muž, který v roce 2017 jako zaměstnanec na pracovní pozici řidiče autobusu neodvedl zaměstnavateli finanční hotovost, kterou vybral od cestujících jako platby jízdného. Ponechal si téměř 37 tisíc korun, byť část zpronevěřené částky zaměstnavateli už vrátil, jeho jednání bylo kvalifikováno jako trestný čin, za který by mohl jít v případě uznání viny až na dva roky do vězení.

Okradl spícího muže

     Z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 23letý muž, který koncem dubna v Bílině využil podnapilosti a spánku poškozeného, který si „ustlal“ na trávníku.  Z pánské kabely, kterou měl spící muž u sebe, mu odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou a menší finanční hotovostí. Z lupu se ale dlouho neradoval, chvilku po činu ho zadrželi strážníci městské policie, vzhledem ke spáchání činu v době vyhlášeného nouzového stavu by ho mohl poslat soudce v krajním případě až na osm let za mříže.

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 34letý muž, kterého v Bílině v rámci silniční kontroly zastavili strážníci městské policie. Přivolaní policisté mu naměřili přes 1,5 promile alkoholu v dechu, následně při lustraci zjistili, že si sedl za volant, i když není vlastníkem řidičského oprávnění. Včera si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu, za který by mohl skončit až na rok ve vězení.

     Ze stejného přečinu, ale s hrozbou delšího pobytu za mřížemi je podezřelý také 44letý muž, který v polovině dubna naboural v Dubí do podezdívky domu. Z místa nehody byl převezen do nemocnice, kde mu bylo naměřeno přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Dopravní policisté mu po prošetření všech okolností nehody včera sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v krajním případě hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

12. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem