Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zpronevěřil auto, které měl splácet

MLADOBOLESLAVSKO - Způsobená škoda je ve výši 230 tisíc korun. 

Kriminalisté z Mladé Boleslavi zahájili trestní stíhání 48letého muže jako obviněného ze spáchání přečinu zpronevěra podle § 206 odst. 1 a 3 trestního zákoníku. Vzhledem k tomu, že svým jednáním způsobil vyšší škodu, může nyní skončit až na 5 let za mřížemi.

V roce 2019 si tento muž koupil v autobazaru vozidlo Audi Avant na úvěr za 350 tisíc korun s tím, že jako vlastník bude zapsán až po splacení celého úvěru. Nepravidelně auto splácel, ale pouze do částky 100 tisíc korun, pak přestal splácet úplně.

Obviněný 48letý muž vozidlo bez svolení autobazaru, kde vozidlo zakoupil na úvěr, se nechal zapsat jako vlastník vozidla. Neoprávněně si tedy přisvojil cizí věc, kterou pouze užíval, ale nevlastnil a způsobil tak škodu v celkové výši nejméně 230 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že pravděpodobně neměl finanční prostředky na splátky, vozidlo následně ještě prodal jinému muži.

Za zpronevěru nyní může skončit až na 5 let ve výkonu trestu odnětí svobody, o jeho vině nebo nevině bude muset rozhodnout soud.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
19. ledna 2022

vytisknout  e-mailem