Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpronevěřené peníze

ÚO Bruntál - auto neviděl a nedostal zpátky ani peníze a další zprávy  

Zpronevěřil peníze na zprostředkování auta
V těchto dnech sdělili policisté podezření z trestného činu zpronevěry 26letému muži z Domažlic. Ten měl v červenci 2008 v Andělské Hoře přislíbit 38letému muži zprostředkovaní osobního vozidla za zálohu 20 tisíc Kč. Poškozenému nezáleželo na značce a ani typu automobilu a peníze zaslal podezřelému dne 14.8.2008 na účet. Auto a ani peníze do dnešních dní i přes opětovné urgence od podezřelého neobdržel.
 
V zatáčce dostal smyk
V 09,35 hodin mezi obcemi Valšov a Bruntál jel 37letý muž z Jihlavy s vozidlem Škoda Pick-up a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk, který nezvládl. Otočil se o 180 stupňů a pak vjel do levého silničního příkopu a střetl se ještě s dopravní značkou, směrovým sloupkem a elektrickým ohradníkem. Při nehodě se řidič lehce zranil. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Následkem nehody došlo k vylití přepravovaného oleje do zeminy, což museli odstranit přivolaní hasiči. Způsobená škoda činí nejméně 48 tisíc Kč.
 
Manželovi vzala platební kartu a vybrala 40 tisíc
Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku bylo krnovskými policisty ve zkráceném přípravném řízení v pondělí 15.11.2010 sděleno podezření 34leté ženě. Svého protiprávního jednání se měla dopustit tím, že v průběhu září 2010 v bytě v Krnově měla vzít svému o dva roky staršímu manželovi, se kterým již od května letošního roku nesdílí společnou domácnost, platební kartu k účtu, na který nemá dispoziční právo. Za pomoci nalezeného PIN kódu měla provést výběr finanční hotovosti ve výši 40 tisíc Kč. Poškozený po poučení udělil souhlas s trestním stíháním své manželky. Podezřelá se k činu doznala a peníze muži vrátila.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
16.11.2010 
 

vytisknout  e-mailem