Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zpronevěra za 70 000 000 Kč

KARLOVARSKÝ KRAJ – Prodali 100 % obchodní podíl společnosti za nepřiměřeně nízkou cenu. 

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 41 a 59 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu zpronevěry spáchané ve formě spolupachatelství.

V úmyslu vyvést majetek z jedné společnosti sídlící v Praze, ve které byli na pozici jednatelů, měli obvinění muži uzavřít smlouvu o převodu 100 % obchodního podílu na jinou společnost, a to za nepřiměřeně nízkou cenu ve výši 100 000 Kč. Tohoto jednání se měli dopustit i přes vědomí toho, že má nemovitý majetek společnosti daleko vyšší hodnotu. Cena za 100 % obchodní podíl společnosti tak byla zcela nepřiměřená vzhledem ke skutečné tržní hodnotě společnosti. Na úkor poškozené společnosti měli svým jednáním obohatit kupující společnost a způsobit tak škodu v řádech několika desítek milionů korun.

Vyšetřovatel ve věci požádal státního zástupce o vydání souhlasu k zajištění výnosu z trestné činnosti přesahující částku 70 000 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let. Trestní stíhání osob je vedeno na svobodě.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
31. 7. 2020

vytisknout  e-mailem