Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zpronevěra a nedovedení daně

České Budějovice- Jednatel firmy způsobil škodu přes půl milionu korun  

Specialisté na odhalování hospodářské trestné činnosti obvinili včera 38letého muže, jednatele jedné českobudějovické společnosti, z trestného činu zpronevěry a dále z trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby.
Českobudějovičtí kriminalisté mu kladou za vinu, že v dubnu loňského roku uzavřel rámcovou kupní smlouvu na dodávku stavebního materiálu v hodnotě 313 000 korun, kdy následně, v postavení kupujícího, toto stavební zboží odebral, ale do současné doby jej nezaplatil. V průběhu prověřování vyšlo najevo, že má podezřelý muž na svědomí i další trestnou činnost. V letech 2006 – 2009, jako podnikatelský subjekt ,záměrně neplatil za své zaměstnance dávky na sociální a zdravotní pojištění, ačkoli na výplatních páskách zaměstnanců bylo uváděno, že toto pojistné je hrazeno.
Podvodnými praktikami tak způsobil celkovou škodu přes půl milionu korun. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí podle zákona trest odnětí svobody až na tři roky nebo trest zákazu činnosti.
 

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz
30.prosince 2010

vytisknout  e-mailem