Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zpronevěra

KARLOVARSKO – Přisvojila si svěřené finanční prostředky. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestačtyřicetileté ženy z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Zpronevěra.

Obviněná žena se takového skutku měla dopustit v období od poloviny dubna do začátku června roku 2018. V provozovně v Karlových Varech vedla výdejní místo pro přepravce zásilek. Obviněná žena úmyslně neodvedla společnosti finanční prostředky z více jak 50 dobírkových zásilek, které vybrala od zákazníku při jejich výdeji. Toho se dopustila i přesto, že si byla vědoma, že finanční prostředky vybrané od zákazníků z přepravovaných zásilek jsou cizí majetkovou hodnotou, která ji byla svěřena pouze v rozsahu výkonu činností příkazníka ve výdejním místě s tím, že bude finanční prostředky pravidelně odvádět společnosti.

Aby zakryla své protiprávné jednání, nezavedla v elektronické evidenci u jednotlivých zásilek, že byly řádně doručeny příjemci. Přestože zásilky řádně předala zákazníkům a vybrala od nich doběrečné, takto získanou hotovost si ponechala a neoprávněně použila pro svou vlastní potřebu.

Svým jednáním způsobila společnosti škodu, která je odhadnuta kolem 57 000 Kč. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
16. 7. 2019

vytisknout  e-mailem