Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za sobotu

ÚO Bruntál - výbuch kotele a běžná silniční kontrola se změnila v honičku 

Výbuch kotle
Na linku 158 policisté přijali v sobotu 1.5.2010 v 18,47 hodin oznámení od rychlé lékařské pomoci, že vyjíždí spolu s hasiči k výbuchu v domě či bytě na Rýmařovsku. Místní policisté ihned na místo vyjeli a při šetření zjistili, že došlo v obytné části rodinného domu k výbuchu litinového kotle na tuhá paliva. Při výbuchu byla těžce zraněna 8letá dívenka, která byla letecky transportována do nemocnice v Ostravě. Při explozi kotle nedošlo k požáru. Příčiny a okolnosti případu šetří služba kriminální policie a vyšetřování v Bruntále.
  
Běžná silniční kontrola se změnila v honičku
Běžná silniční kontrola se změnila v honičku. Ujíždějící řidič, který měl zákaz řízení, zavinil jednu nehodu a pak následně sám havaroval a zranil své dvě spolujezdkyně.
V sobotu 1.5.2010 ve večerních hodinách v Bruntále směrem na Krnov prováděli místní policisté silniční kontrolu. Při zastavování vozidla Renault řidič nereagoval na výzvu policistů a začal ujíždět. Policisté ho okamžitě začali pronásledovat. Vozidlo jelo vysokou rychlostí a nebezpečnou jízdou ohrožovalo protijedoucí automobily. Před Krnovem se řidič renaultu střetl s vozidlem Octavie, které následkem nehody vyjelo mimo vozovku. Naštěstí nedošlo ke zranění osádky octavie. Řidiče renaultu to však nezastavilo a pokračoval ve své nebezpečné jízdě dál na Krnov. Zde na ulici Bruntálská v pravotočivé zatáčce vjel mimo vozovku na odstavné parkoviště vozového depa, kde následně vlivem vysoké rychlosti havaroval mezi kolejemi. Policisté zjistili, že vozidlo řídil 23letý muž z Karviné. Při nehodě došlo k těžkému zranění 18leté spolujezdkyně a lehce zraněna byla i další 29letá spolujezdkyně. Řidič utrpěl lehká zranění. Jako důvod svého jednání uvedl, že ujížděl proto, že má vysloven zákaz řízení. Policisté u mladého muže provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl s pozitivním výsledkem. Případ šetří SKPV Krnov. 
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem