Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za čtvrtek

ÚO Bruntál - výbuch kotle, krádeže, neposílala syna do školy a jiné... 

Výbuch kotle na tuhá paliva
Ve čtvrtek 15.11.2011 v odpoledních hodinách došlo k výbuchu kotle na tuhá paliva v rodinném domě ve Vrbně pod Pradědem v místní části Železná, při kterém byla zraněna 27letá žena, která je nyní hospitalizována v nemocnici v Ostravě. Nyní celou událost intenzivně šetříme, zjišťujeme okolnosti a budeme provádět výslechy svědků a dalších osob.
 
Bez důvodu ho napadl
Albrechtičtí policisté sdělili dne 15.12.2011 podezření z přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví 23letému muži. Toho se měl dopustit tím, že dne 22.10.2011 v  Jindřichově před restaurací měl bez důvodu fyzicky napadnout 48letého muže. Měl mu způsobit tržnou ránu na čele, která by si vyžádala pracovní neschopnost v délce 10 dnů. Přivolaní policisté podezřelému muži naměřili přes 2 promile. Případ jsme nejdříve šetřili jako přestupek, ale po obdržení lékařské zprávy jsme ho překvalifikovali na výše uvedené trestné činy.
 
Pod vlivem alkoholu byl agresivní
Policisté z OOP Albrechtic byli přivoláni dne 15.11.2011 k agresivnímu chování 74letého muže v Jindřichově. Ten měl fyzicky napadat a vyhrožovat v bytě své manželce. Vzhledem k jeho agresivitě jsme ho museli zajistit. Dechovou zkoušku jsme u něj z důvodu podnapilosti nemohli provést. Střízlivěl pak již na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Aby vnikl do sklepa, tak přelezl plot a rozbil na okně dvě skla
V době od 5. do 14.12.2011 přelezl pachatel oplocení domu na ulici Mikulášská v Krnově. Pak přistoupil k domu, na kterém rozbil dvě skleněné výplně a vnikl do sklepa. Odcizil elektrickou pilu a úhlovou brusku. Majitelům vznikla škoda ve výši 6 500 Kč.
 
Do školy nechodil, protože hlídal mladší sourozence
Až pět let odnětí svobody hrozí 30leté ženě z Rýmařovska za přečin ohrožení výchovy dítěte, ze kterého byla obviněna policejním komisařem dne 15.12.2011. Je jí kladeno za vinu, že v době od září 2010 do června 2011 nedbala na řádnou výchovu, školní přípravu a docházku svého nezletilého syna. Neměla spolupracovat se školou, synovu absenci měla omlouvat nepravdivými důvody. Chlapec měl ve školní době hlídat doma mladší sourozence. Celkem zameškal 184 hodin, z toho 53 bylo neomluvených. Ve čtyřech předmětech se zhoršila jeho klasifikace o stupeň.
 
Ulámal rozvody radiátorů a odcizil měděné trubky i šroubení
Krádež měděných trubek a komponentů topení šetří rýmařovští policisté v objektu bývalého výrobního závodu v Malé Morávce. Prozatím neznámý pachatel v době od 1.12.2010 do 20.8.2011 rozbil okno objektu firmy a vnikl dovnitř. Ulámal od radiátorů, rozvodů a přechodů vytápění trubky, které následně odcizil. Celkem zmizelo přes 184 metrů měděných trubek a 102 ks různého šroubení. Škoda se vyšplhala do výše 91 tisíc Kč.
 
Poškodil dvě zaparkovaná vozidla
V Branticích od večera 14. do rána 15.12.2011 pachatel poškodil dvě zaparkovaná vozidla Renault a Škoda. Na automobilech ulomil zpětné zrcátko, zadní stěrač, přídavný světlomet a na jednom z nich ještě poškrábal lak. Svým jednáním majitelům způsobil škodu ve výši 7 500 Kč.
 
Z chatky zmizel nejen alkohol, ale také potraviny
Nemilé překvapení čekalo dne 15.12.2011 na majitele zahradní chatky v Krnově v kolonii Na Vyhlídce. Pachatel poškodil v době od 10. do 15.12.2011 dveře do chatky a vnikl dovnitř. Zde odcizil 26 láhví různého alkoholu, instantní polévky a omáčky, kávu a játrové paštiky. Škoda činí kolem 6 tisíc Kč.
                                                                                                    
 komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr♦mvcr.cz
16.12.2011

vytisknout  e-mailem