Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z víkendu na Přerovsku

Loupil s nožem v ruce, brousič nožů okradl seniora a další 

Z bytu zmizelo téměř 300 tisíc korun
 
Neznámý pachatel v době od 23.5. do 28.5.2009 v bytě v Hranicích vnikl do uzamčeného bytu. Z ložnice ze skříně odcizil finanční hotovost 280 000 Kč. Peníze byly uschovány v obálce a ta byla uložena v igelitovém pytli.
 
Při broušení nůžek přišel o peníze
 
Včera po 19. hodině v Přerově na místním sídlišti odcizil neznámý pachatel z bytu finanční hotovost. Dva muži byli pozváni do bytu poškozeného (1925) za účelem nabroušení nůžek. Jeden z mužů -byl ve stáří asi 50 let, silnější menší postavy, krátkých prošedivělých vlasů, neoholený a s knírkem. Druhý byl ve stáří kolem 25 let, vyšší postavy, měl krátce střižené černé vlasy, hladce oholen a na hlavě bílou kšiltovku. Starší z pachatelů využil nepozornosti poškozeného a vzal jeho peněženku ze zásuvky stolku v kuchyni. Nacházela se v ní částka 8000 Kč. Policisté šetří tento případ pro podezření z trestného činu krádež.   
 
Ozbrojený lupič byl maskován punčochou
 
V neděli v noci neznámý pachatel v Hranicích vtrhl do baru na zdejším náměstí se silonovou punčochou na hlavě a s nožem v ruce. Nůž přiložil k boku obsluhující ženy (1970), která stála vzadu u výherních automatů. Opakovaně žádal vydání peněz a hrozil jí zabitím. Přitom ženu dotlačil až k barovému pultu, ze kterého vytrhl zásuvku. V zásuvce se nacházel číšnický flek a vedle volně uložená hotovost, se kterou z místa utekl. Celková škoda byla vyčíslena na 32 tisíc korun. Ke zranění nedošlo. Pachatel je podezřený z trestného činu loupež. 
 
Řidič narazil do elektroměrné rozvodní skříně
 
Včera v 19.20 hod. jel 20letý řidič s osobním vozem Fiat od Domaželic na Beňov. Při průjezdu levotočivé zatáčky v Beňově - Prusy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavebnímu a dopravně technickému stavu komunikace a sjel s vozem vpravo do silničního příkopu. Přední částí narazil do elektroměrné rozvodné skříně, na které poškodil betonové uložení v zemi a samotnou elektrorozvodnu. Ke zranění nedošlo a dechová zkouška byla negativní. Na vozidle vznikla škoda 25 tisíc korun a na zařízení 10 tisíc. 
 

vytisknout  e-mailem