Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z prodlouženého víkendu

Pachatel vloupání byl zadržen,vylezl po žebříku na střechu prodejny a šachtou výtahu se spustil do budovy  

Zapálený kontejner
 
Neznámý pachatel dne 5.7.2009 kolem 02.15 hod. v Přerově na ul. Kainarova u boční stěny domu Kratochvílova č. 19 zapálil jeden plastový kontejner modré barvy na papír. Došlo ke shoření celého kontejneru i s obsahem a k poškození vedle stojícího plastového kontejneru. Poškozené firmě Technické služby města Přerova byla způsobena škoda 14 000 Kč.
 
Vloupání do střelnice
 
Neznámý pachatel v době od 21.6. do 5.7.2009 vnikl na sportovní střelnici v Lipníku n/B. Prohledal střeliště a přilehlé prostory, nic neodcizil, ale věci rozházel a poškozením zařízení zděné udírny způsobil sportovně střeleckému klubu škodu ve výši 500 Kč.
 
Krádež sportovních sítí
 
Neznámý pachatel v době od 4.7. do 5.7.2009 v obci Dřevohostice na ul. Novosady odcizil ze sportovního areálu školy z prostoru tenisových kurtů natažené sportovní sítě. Odnesl si dvě tenisové sítě a jednu síť na volejbal. Poškozenému výchovnému ústavu a základní škole způsobil celkovou škodu 11 000 Kč. 
 
Těžce zraněný cyklista
 
Dne 5.7.2009 ve 23.50 hod. jel cyklista (1965) na horském jízdním kole v obci Osek n/B. ve směru na Přerov. Plně se nevěnoval řízení a narazil do zadní části Avie, která byla zaparkována před místním domem v odstavném pruhu. Došlo k těžkému zranění cyklisty (poranění hlavy) a byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Zde byl nařízen odběr krve pro zjištění případného požití alkoholu. Došlo k hmotné škodě na vozu Avia ve výši 500 Kč a na kole 100 Kč. 
 
Pachatel vloupání byl zadržen 
 
Pachatel v době od 4.7. do 6.7.2009 vnikl do prodejny Jednota v obci Potštát. Po zabudovaném kovovém žebříku se dostal na střechu prodejny a uzavřenou, ale nezajištěnou šachtou výtahu, se dostal do budovy. V přízemí vytrhl uzamčené dveře do skladu potravin a odtud se mohl volně pohybovat po prodejně. Odcizil alkoholické nápoje různých značek, nealko nápoje, cukrovinky, cigarety, jejichž přesné množství bude dodatečně upřesněno. Škoda byla prozatím vyčíslena na 16 880 Kč. Šetřením hranických policistů byl dne 6.7.2009 jako pachatel zjištěn 18letý mladík, který byl téhož dne ve 13.00 hod. zadržen. Po provedení procesních úkonů byl ze zadržení propuštěn. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení a lapka je podezřelý z trestného činu krádež. Hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi příp. peněžitý trest.           
 
Havaroval do zdi vojenského útvaru
 
Dne 6.7.2009 ve 23.00 hod. řídil řidič (1983) osobní vozidlo Peugeot po ul. Struhlovsko ve směru do centra Hranic. Při projíždění levotočivé zatáčky se plně nevěnoval řízení, bavil se s posádkou vozu a vyjel vpravo mimo komunikaci. Poté narazil pravou přední částí vozu do zdi vojenského útvaru. Zeď lemuje silnici po pravé straně. Dechová zkouška byla negativní a ke zranění osob nedošlo. Věc byla vyřešena jako malá dopravní nehoda s uložením blokové pokuty ve výši 1100 Kč. Na voze vznikla škoda 30 000 Kč a na zdi 1000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem