Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 9. 12. 2010

Ostrava - Sexuální deviant na Dubině a útok pepřovým sprejem na ochranku supermarketu 

Deviant

Kolem jedenácté hodiny dne 8. 12. 2010 došlo v Ostravě Dubině k neobvyklému, ale hlavně trestnímu jednání.

Sedmatřicetiletá žena z Krmelína policistům oznámila, že byla nucena strpět deviantní chování neznámého mladého muže. Stalo se tak na chodníku vedoucím od hypermarketu Tesco směrem k sídlišti Dubina. Mladík zezadu přistoupl k ženě, uchopil ji za rameno a otočil čelem k sobě. V té chvíli již měl kalhoty stažené do půli stehen a v ruce svíral ztopořené přirození. Poté na sebe ženu přitiskl a naznačoval kopulační pohyby. Takto se o rozkrok poškozené asi minutu otíral. Poté ji políbil na vlasy a beze slova odešel směrem k obchodnímu centru. Otřesená žena ihned vše nahlásila policistů z oddělení v Hrabůvce.
O případu se ihned dozvěděly policejní hlídky, které začali po pachateli trestných činů omezování osobní svobody a výtržnictví okamžitě pátrat. Avšak bezvýsledně.
Policisté ženu vyslechli, ohledali místo činu a zjistili svědky události.

K popisu pachatele: dle vyjádření poškozené by se mělo jednat o velmi mladého muže, štíhlé a cca 180 cm vysoké postavy, světlé pleti. Oblečenu měl mít khaki bundu a riflové kalhoty. Na hlavě měl krémově bílou čepici.

Žádáme všechny občany, kteří by k tomuto případu, zvláště k osobě pachatele mohli podat jakékoliv informace, aby tak učinili na Obvodním oddělení Policie ČR Hrabůvka či na bezplatnou telefonní linku 158, popř. na kterémkoliv jiném oddělení Policie ČR.

Muži hrozí za výše uvedené trestné činy až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Ze zloděje vyděračem

Kriminalisté z Mariánských Hor zahájili trestní stíhání osmapadesátiletého muže z Moravské Ostravy.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu vydírání. K jednání, které mu předcházelo, došlo dne 8. 12. 2010 krátce po poledni. Muž v jednom z obchodních center v Mariánských Horách bez zaplacení přenesl přes pokladnu dva uherské salámy v hodnotě 228 korun. Poté, co začalo bezpečnostní zařízení signalizovat nezaplacené zboží, zpanikařil a dal se na útěk. Toho si všimli dva zaměstnanci bezpečnostní agentury, kteří se za pachatelem krádeže ihned vydali. Poté co jej dostihli, po nich muž začal stříkat svým slzným sprejem a vykřikoval, že pokud jej nenechají utéct, tak je zabije. Ochránci obchodu však na mužovy výkřiky nereagovali a i přes opakované zásahy slzným sprejem ho zadrželi. Přivolaní policisté jej pak převezli na oddělení a umístili do policejní cely.

Pachateli trestného činu vydírání hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem