Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 28. 12. 2009

Vnikl do kabiny tramvaje; Násilník vyhrožoval nožem; Odcizené vybavení kanceláře; Zadržen při činu; Nádražní loupež 

Vnikl do kabiny tramvaje

Neznámý pachatel  se dosud nezjištěným způsobem vloupal do kabiny řidiče v tramvaji linky č. 7.
Dne 27. 12. 2009 po osmé hodině večerní na konečné točně tramvají v Ostravě Výškovicích odcizil neznámý pachatel z kabiny řidiče tramvaje černou koženkovou tašku.
Poškozená pětapadesátiletá řidička přišla o osobní doklady, platební kartu, hodinky, mobilní telefon a finanční hotovost v celkové výši 6 760 korun.
Neznámý pachatel spáchal trestné činy krádež a neoprávněné užívání cizí věci. Za ně mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Násilník vyhrožoval nožem

Šestačtyřicetiletý muž z Moravské Ostravy je podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a výtržnictví.
Dne 26. 12. 2009 kolem jedné hodiny odpolední slovně napadl o pět let mladšího muže. Stalo se tak na ulici A. Macka. Útok se stupňoval. Podezřelý poté muže odstrčil a následně na něj z kapsy kabátu vytáhl nůž s 25 cm čepelí. Poškozený se zalekl a začal ve strachu před násilníkem utíkat. Agresor jej pronásledoval až na Jiráskovo náměstí, kde s útokem přestal a odešel neznámo kam.
Na místo ihned vyrazili policisté, kteří začali po pachateli okamžitě pátrat, avšak bezvýsledně.
Poškozený muž poté vypověděl, že problémy s tímto mužem trvají již delší dobu.
Policisté po agresivním muži intenzivně pátrají.
Za výše uvedené trestné činy mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Odcizené vybavení kanceláře

Během vánočních svátků mezi dny 23. 12 a 27. 12. 2009 navštívil kanceláře soukromé firmy sídlící na Cihelní ulici neznámý pachatel.
Pachatel se po předchozím rozbití a vypáčení okna vloupal do kanceláří akciové společnosti. Následně z nich odcizil rádio, svařovací agregát, počítače, nivelační pozor a další vybavení. Zástupce společnosti celkovou škodu vyčíslil na 109 800 korun. Policisté na místě činu zajistil velké množství stop, které by mohly napomoci k rychlému vypátrání pachatele. Tomu hrozí za trestný čin krádeže až tříletý trest odnětí svobody.

Zadržen při činu

Vysokou míru profesionality a schopnosti spolupráce prokázali policisté z Obvodního oddělení v  Zábřehu, policisté z Pohotovostního a pořádkového odboru a také policejní psovod se svým svěřencem. 
Dne 27. 12. 2009 kolem třetí hodiny ranní byl policisty přijat signál bezpečnostního systému, který upozorňoval na narušení jedné z ostravských škol.  Na místo ihned vyjeli policisté. Ti zjistili, že jedno z oken školní dílny je vypáčeno. Přes vypačené okno byl do místnosti dílny vpuštěn speciálně vycvičený pes jménem Qeit. Ostatní policisté místo zabezpečovali zvenčí. V budově školy však pes nikoho nenašel. Ovšem pozdější kontrolou přilehlých křovin již neomylně pachatele vypátral.
Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že skrývajícím se mužem je devětadvacetiletý muž z Nové Bělé. Ten se okamžitš doznal k tomu, že se do školy vloupal. Policisté navíc zjistili, že muž se nachází v evidenci hledaných osob.
Díky včasnému zákroku policistů pachatel ze školy nic neodcizil, avšak způsobil škodu na zařízení školy ve výši 6 000 korun.
Pachateli hrozí za trestné činy poškozování cizí věci a pokus krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

Nádražní loupež

Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro trestné činy loupeže a neoprávněného držení platební karty.
Těchto se měl dopustit neznámý pachatel tím, že dne 26. 12. 2009 krátce po půlnoci na schodišti  k 2. nástupišti ostravského Hlavního nádraží. Pachatel po předchozím fyzickém napadení (údery pěstí do zad a tváře) odcizil třiašedesátiletému muži z Bohumína peněženku. V té se nacházela platební karta, osobní doklady a finanční hotovost.
Poškozený naštěstí neutrpěl žádné zranění. Škodu vyčíslil na 6 000 korun.
Neznámému pachateli hrozí za tyto trestné činy až desetiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem