Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 15. 12. 2010

Ostrava - napadení řidiče autobusu a nezákonně skolená srna. 

Chtěl se jen ohřát…

Pro podezření ze spáchání trestných činů vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví zadrželi policisté pětadvacetiletého muže z Ostravy Hrabůvky.

Stalo se tak v prostorách konečné zastávky MHD „Nová Huť koksovna“ dne 5. 12. 2010 krátce před šestou hodinou ranní. Zadržení předcházel útok na devětapadesátiletého řidiče autobusu. Toho podezřelý brutálně fyzicky napadl proto, že jej nechtěl vpustit do vozidla, aby se ohřál. Mladý muž, který celou noc požíval alkoholické nápoje, bil řidiče pěstmi do obličeje a kopal do něj, když už ležel na zemi před autobusem. To vše doprovázel slovy: „Já tě zabiju“ a „Ty mě chceš nechat zmrznout“? Při útěku ještě neopomněl kopat do zaparkovaných autobusů.
Na konečnou se ihned vydala policejní hlídka z oddělení ve Vratimově, která agresora zadržela a okamžitě převezla na „záchytku“.
Poté si celý případ převzali kriminalisté, kteří vyslechli svědky a provedli ohledání místa činu.
Podezřelý je stíhán na svobodě a za výše uvedené trestné činy mu hrozí až čtyřletý pobyt ve věznici.

Střelec


 Dne 13. 12. 2010 okolo třiadvacáté hodiny se na policejní oddělení ve Velké Polomi dostavil třiašedesátiletý muž a ohlásil policistům neoprávněné zastřelení srny.

Oznamovatel zažádal hlídku, aby jej k místu následovala. V honitbě, v místě zvaném na Nivě v katastru Velké Polomi, na muže čekal jednašedesátiletý myslivec. Ten policistům sdělil, že seděl na posedu a všiml si přijíždějícího osobního automobilu, ze kterého vystoupil neznámý muž a zastřelil srnu. Poté z místa odjel. Po deseti minutách se však na místo vrátil a pokusil se zastřelenou zvěř naložit do vozidla. V tomto mu však myslivec zabránil. Střelec proto z místa urychleně odjel směrem k obci.
Policisté místo nafotili a ulovenou srnu předali zástupci mysliveckého sdružení. Poté vytěžili oba muže, kteří potvrdili, že vzhledem ke způsobu střelby a umístění vstupu střely do těla srny, se jednalo o střelce znalého mysliveckých poměrů a střelby z kulové zbraně.
Myslivci také sdělili registrační značku vozidla, v němž střelec přijel. Policisté poté zjistili, že vozidlo vlastní čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy Dubiny. Zjistili také, že tento muž vlastní kulovou i brokovou zbraň. Ovšem jestli byl střelcem, musí prokázat.
Ulovením srny vznikla škoda ve výši 14 100 korun.
Za trestný čin pytláctví je v trestním zákoně stanoven trest odnětí svobody do výše dvou let či zákaz činnosti.
 

vytisknout  e-mailem