Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Bruntál

ÚO Bruntál - dva požáry, utekl z prodejny i s lyžařskými kalhotami a další ..... 

Ze stodoly zmizela pila a motokrosová přilba
K vloupání do stodoly ve Světlé Hoře došlo v době od 6. do 7.12.2011. Pachatel násilně vnikl do objektu, kde odcizil řetězovou motorovou pilu a červenou motokrosovou přilbu. Způsobená škoda činí 4 500 Kč.
 
Tři býčci a dvě jalovice zemědělci chybí
Ve středu 7.12.2011 jsme přijali oznámení o krádeži pěti kusů skotu z pastviny v Razové. Pachatel zvířata musel odcizit v době od 31.3. do 22.11.2011. Jednalo se o tři býčky a dvě jalovičky, které byly ve stáří kolem jednoho roku a vážily od 400 do 500 kg. Zemědělci vznikla škoda v celkové výši přes 89 tisíc Kč.
 
Poškození oplocení školy
Prozatím neznámý pachatel poškodil od 2. do 6.12.2011 oplocení areálu školy v Bruntále na ulici Školní. Pobořil sloupky, cihly a dílce. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 50 tisíc Kč.
 
Odcizené věci prodávali či odevzdali do sběren, peníze použili pro svou potřebu
Krnovští kriminalisté spolu s pořádkovými policisty objasnili sérii krádeží, kterých se měli dopustit dva muži ve věku 20 a 21 let v průběhu roku 2011 v Krnově a okolí.
 Včera jsme jim sdělili obvinění pro přečin krádeže ve formě spolupachatelství, za které jim hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let. Je jim kladeno za vinu, že v době od 12.4. do 9.9.2011
            v Hošťálkovech dne 12.4.2011 měli z volně přístupného pozemku odcizit nepojízdný motocykl Jawa. Měli ho naložit do přistaveného vozidla a následně ho v Krnově odevzdat ve sběrně druhotných surovin.
            V Krnově na ulici Rooseveltova a Seifertova od 12. do 13.6.2011 jeden z nich měl rozbít okno na zaparkovaném peugeotu a renaultu, vniknout dovnitř a odcizit autorádia. Druhý obviněný po celou dobu měl hlídat, aby je nikdo nechytil. Věci pak měli prodat.
            V Krnově na ulici Mikulášská měli vniknout od konce srpna do 9.9.2011 do zaparkovaného renaultu. Opět měl jeden z nich rozbít okno a z vnitřku vozu odcizit různou elektroniku, oblečení, DVD nosiče a různé písemnosti. Druhý pachatel opět po celou dobu hlídal. Majiteli způsobili škodu ve výši kolem 60 tisíc. Odcizené věci měli opět prodat neznámým osobám.
            V době od 3. do 5.9.2011 v Krnově na ulici Bruntálská měli vniknout do areálu sběrny a vypáčit dveře unimobuňky. Měli odcizit vzduchovku s optickým zaměřovačem, počítač, flesh disky a 80 kg měděného či mosazného odpadu. Při odchodu s sebou odnesli také tři kanystry s 60 litry motorové nafty. Věci naložili na kolečka a následně různě prodali.
Celkově způsobili škodu ve výši přes 77 tisíc Kč. Peníze získané svou trestnou činností obvinění použili pro vlastní potřebu.
                                                
Z prodejny utekl s lyžařskými kalhotami, byl pronásledován prodavačkami i náhodným kolemjdoucím
Krádež, při které pachatel odcizil čtyři kusy dámských lyžařských kalhot, které vzal ze stolu a z prodejny utekl, nyní šetří bruntálští policisté. Ke krádeži došlo kolem 14,40 hodin dne 7.12.2011 v prodejně sportovního zboží na ulici Dr. E. Beneše. Pachatel po krádeži utekl směrem na ulici Okružní a za ním vyběhly dvě prodavačky. Ženy křičely o pomoc a pachatele se v jednom okamžiku pokusil zadržet 20letý muž, který ho chytil za oblečení. Pachatel na to reagoval tím, že muže napadl několika údery pěstmi do obličeje, odhodil odcizené věci a utekl směrem k ulici U elektrárny. Odcizení zboží bylo vráceno zpět nepoškozené. Fyzické napadení muže šetří policisté samostatně. Způsobená škoda činí 7 196 Kč.
Popis pachatele:
Muž vysoký asi 190 cm, štíhlé postavy, věk kolem 28 až 30 let. Na sobě měl oblečenu hnědou bundu s oranžovými doplňky a na hlavě červenou čepici či kulich.
V souvislosti s tímto případem žádáme občany, kteří si zaznamenali pohyb výše uvedeného pachatele či jeho útěk, aby kontaktovali policisty na obvodním oddělení v Bruntále.  
 
Napadlý sníh komplikoval dopravu
Vzhledem k povětrnostním a klimatickým podmínkám byla včera v okrese Bruntál na některých cestách, zejména na Bruntálsku, Vrbensku a Rýmařovsku, ve večerních hodinách komplikovaná sjízdnost a průjezdnost. Došlo také k jedné nehodě mezi Valšovem a Břidličnou. V tuto chvíli jsou všechny cesty se zvýšenou opatrností sjízdné, prosolené a je na nich rozbředlý sníh.
V 17,00 hodin mezi obcemi Valšov a Břidličná jel 39letý muž s vozidlem Octavie a při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na čerstvě napadeném sněhu na přímém úseku dostal smyk, který nezvládl. Vyjel do protisměru, kde narazil pravým bokem do přední části jedoucího vozidla Volkswagen Golf, které řídil 59letý muž. Při nehodě došlo k lehkému zranění obou řidičů. Způsobená škoda činí 120 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno u obou účastníků dechovou zkouškou.
 
Do dneška nemá ani notebook a ani peníze
Od včerejška 7.12.2011 šetříme další případ podvodného jednání při nákupu přes různé aukce na internetu. V polovině měsíce listopadu 42letý muž z Krnova vyhrál na aukčním portálu nabízený notebook za částku 8 544 Kč. Po e-mailové komunikaci s prodejcem mu převedl na účet požadovanou částku s poštovným ve výši 250 Kč. Do dnešních dní mu však zboží nebylo dodáno a ani peníze nebyly vráceny. Prodejce mu při komunikaci sdělil, že peníze již nemá a nemůže dodat ani zboží. Způsobená škoda činí 8 794 Kč.
 
Požáry
Na Albrechticku včera v podvečerních a večerních hodinách policisté spolu s hasiči zasahovali u dvou požárů.
V obci Vysoká došlo k požáru volně uskladněné siláže, která byla překrytá plachtou. Na místě zasahovali dobrovolní i profesionální hasiči a policisté zjistili majitele, který následně poskytl techniku k vývozu zahořené siláže, která byla rozvezena po poli. Požár byl lokalizován, škoda není zatím vyčíslena. Předběžně vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu samovznícení a věc si převzal. Škoda nevznikla.
Policisté následně vyjeli na další oznámení o požáru ve Městě Albrechticích, zde došlo z prozatím nezjištěných příčin k požáru výrobní haly pily. Shořelo zde uskladněné řezivo, technika a poškozena byla i hala. Policisté spolu s hasiči střeží požářiště a následně po uhašení a vychladnutí bude probíhat ohledání a další úkony. Škoda se prozatím odhaduje na částku 2,5 mil. Kč. 
Ke zranění osob ani v jednom případě nedošlo.
                                                                                                         
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.

8.12.2011

vytisknout  e-mailem