Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Karvinska

Okradený hokejista a další zprávy 

Okradený hokejista
 
Na vánoční pobyt v České republice hned tak nezapomene hokejista z Polské republiky. Během noci z neděle na pondělí neznámý chmaták vypáčil dvířka zavazadlového prostoru autobusu s Polskou mezinárodní poznávací značkou parkujícího v Karviné Mizerově na ulici Žižkové. Z autobusu si odnesl kompletní hokejovou výstroj v hodnotě 16 000 korun. Další škoda ve výši 10 000 korun vznikla na poškozeném autobusu.
 
Jen poškodil věci
 
V pondělí po páté hodině ranní se dosud neznámý pachatel marně snažil dostat do dvou objektů v Českém Těšíně. Jeho první pokus byl na ulici Sokola Tůmy a to do jedné místní restaurace. Pokusil se vypáčit okrasnou mříž, plastové okno a omítku okolo okna, ale dovnitř se nedostal. Majitel škodu na poškozených věcech vyčíslil na částku 5 000 korun. Po nezdařilém pokusu se odebral na Masarykovy sady. Na faře vypáčil mříž a rozbil okno. Prolezl do kanceláře, ze které nic neodcizil. I zde způsobil jen škodu na poničených věcech ve výši 3 000 korun.
 
Fotoaparát v autě
 
V Havířově Městě na ulici Majakovského v době z neděle na pondělí se neznámý pachatel násilně dostal do zaparkované Škody Octávie. Z vozidla odcizil autorádio s CD mechanikou a digitální fotoaparát značky Panasonic Lumix. Majitel si věci hodnotí částkou 6 500 korun a poškození zámku na částku 2 000 korun. Další vloupání policisté zaznamenali na ulici Tolstého. Pachatel u vozidla Peugeot Boxer vypáčil zámek levých předních dveří, ale z vozidla nic neodcizil. I tak je škoda na vypáčeném zámku dveří vysoká  a to 10 000 korun. Policie opět apeluje : Nenechávejte cenné věci bez dozoru ve vozidle a už vůbec ne na viditelném místě. Připomínáme staré a osvědčené heslo, že AUTO není trezor“.
 
Vloupání do večerky
 
Drogistické zboží a alkohol v ceně kolem 12 000 korun si odnesl dosud neznámý lapka z jedné karvinské večerky. K vloupání došlo z neděle na pondělí a to za pomocí nezjištěného předmětu, kterým pachatel vypáčil mříž okna i samotné okno. Pachateli hrozí za tento čin trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Neměli čím pracovat
 
Velké překvapení čekalo na pracovníky jedné orlovské firmy, kteří v pondělí přišli do práce. Během vánočního volna se násilně neznámý pachatel dostal do rekonstruovaného a neobývaného rodinného domku v Orlové Lutyni. Domek prohledal a sebou si odnesl 600 metrů elektro kabelu, vrtáky, hliníkový kufřík s vrtacím kladivem, ruční nářadí v kufříku, příklepovou vrtačku a další různé nářadí. Poškozená firma předběžně škodu vyčíslila na částku 30 000 korun.
 
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem