Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - krádeže, požár a jiné 

 
Dlouho se z krádeže neradoval
Z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku bylo v těchto dnech sděleno podezření 22letému muži z Albrechticka. Podezřelý měl v průběhu doby od 16.11. 2011 do 17.11.2011 z bytu ve Městě Albrechticích na ulici B. Němcové odcizit z kuchyně dámskou koženkovou peněženku s finanční hotovostí ve výši 5 tisíc Kč a osobními doklady a platební kartou.
 
Kolegyni vzala peníze
Na základě operativního šetření byla zjištěna pachatelka krádeže finanční hotovosti.
Dne 2.12. 2011 v dopoledních hodinách bylo pracovníky společnosti oznámeno, že z  přepravního prostoru firmy na ulici U Stadionu v Bruntále došlo pravděpodobně k odcizení finanční částky 55 tisíc Kč, kterou měla v danou dobu jedna ze zaměstnankyň uloženu v pracovní brašně. 
Na místě policisté šetřením zjistili podezřelou 41letou ženu, u které byla následně zajištěna celá odcizená peněžní částka. V těchto dnech policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání výše uvedené ženy pro přečin krádeže. 
 
Krádež mu nevyšla, byl vyrušen
Ani řádně uzamčený a zajištěný objekt není překážkou pro zloděje.
O tomto se přesvědčila majitelka garáže v obci Lomnice –Tylov. V úterý 20.12.2011 okolo deváté hodiny večer zde vyrušila neznámého pachatele, který krátce před příchodem ženy vnikl po rozbití okénka do garáže. Zde stačil vše prohledat a věci, které se snažil odcizit si nanosil před bránu u cesty. Jednalo se například o rozbrušovací pily, autorádio, kouřovod, kanistry, autohever a různé nářadí. Nečekaný příchod majitelky pachatele tak překvapil, že odcizené věci zanechal na místě a utekl.   
 
Požár rodinného domu
Dne 20.12.2011 okolo 19:30 hodin došlo v obci Staré Město u Bruntálu k zahoření střechy rodinného domu. 
Požárem byla zničena sedlová střecha o rozměrech 10 x 30 metrů. V době zahoření se v domě nacházely tři osoby, které naštěstí stačily objekt včas opustit. Vzniklá situace nevyžadovala nutnost evakuovat osoby z okolních domů. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo. Škoda nebyla dosud majitelem vyčíslena. Vyšetřovatel HZS na místě nestanovil možnou příčinu vzniku požáru. Aby nedošlo ke znehodnocení stop na požářišti, tak jsme ho do rána střežili. Nyní probíhá šetření.
 
                                                                                             
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
pisbr♦mvcr.cz
21.12.2011

vytisknout  e-mailem