Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska- 5.10.2009

V noci ujížděl před hlídkou,nepozornost se nevyplácí, krádež řezače za více jak 40 tisíc Kč  

 
V noci ujížděl před policejní hlídkou, užíval pervitin 
 Zahájení trestního stíhání
V souvislosti s tragickou dopravní nehodou, která se stala v sobotu 26.9.2009 krátce před půlnocí v Krnově na Opavské ulici a na základě intenzivního šetření, předkládáme další informace k případu ujíždějícího řidiče vozidla BMW před policejní hlídkou.    
Policisté během tří hodin od incidentu zjistili vozidlo i totožnost mladého řidiče, který v kritickou noc svou bezohlednou a agresivní jízdou ohrožoval silniční provoz, přejížděl do protisměru a nereagoval na znamení policistů k zastavení vozidla. Následnou prohlídkou vozidla, které 23letý mladík řídil, nalezli policisté neurčité množství bílé krystalické látky, zabalené do tzv. psaníčka.  ,, Odbornou expertízou bylo potvrzeno, že v papírovém psaníčku, které bylo uloženo ve stříbrném pouzdře na vizitky, se nacházela látka metamfetamin“ upřesnil komisař Robert Schober z týmu krnovských kriminalistů.
Na základě dosavadního šetření, vyhodnocení dosud získaných důkazů a svědeckých výpovědí je důvodné podezření, že 23letý mladík, v době, kdy bezohledně projížděl Krnovem, řídil vozidlo pod vlivem návykové látky pevitinu. Z tohoto důvodu mu dne 5.10.2009 sdělili krnovští kriminalisté obvinění ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Nedovolené výroby a držení omamných psychotropních látek a jedů.    
 
 Poznánka: metamfetamin je zařazen v seznamu II. Úmluvy o psychotropních látkách v příloze č. 5 zákona č. 167/1998 Sb., jako látka psychotropní.
 
 
 
 
 
 
                                                           
 
Ve vozidle ho zaujalo autorádio
V době 3.10.2009 do 5.10.2009 v Bruntále na ulici Sladovnická dosud neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda Fabia. Po rozbití skleněné výplně zadních dveří zde odcizil autorádio s DVD přehrávačem v hodnotě okolo 6 tisíc Kč, dále dva reproduktory, subwoofer, zesilovač a to vše v hodnotě okolo 5 tisíc Kč. Poškozením vozidla vznikla majiteli škoda za 1 tisíc Kč.
 
 
 
Přišel o mobil i digitální fotoaparát
Ve společenském domě v Bruntále na Tř.Dr. E. Beneše dne 2.10.2009 neznámý pachatel využil v době od 21,00 hodin do 23,50 hodin nepozornosti muže ve věku okolo 28let sedícího u stolu v blízkosti tanečního parketu. Muži odcizil z kapes bundy, kterou měl pověšenou na opěrce židle, mobilní telefon a digitální fotoaparát. Poškozený se po celou dobu z místa nevzdálil.
Pachatel odcizením věcí způsobil škodu ve výši okolo 3 000 Kč.
 
 
Krádež řezače
V době od 14.9.2009 do 29.9.2009 v Bruntále na Tř.Dr.E.Beneše v budově obchodního centra dosud neznámý pachatel, pravděpodobně za provozu v době otevření skladu, odcizil ze skladových prostor firny řezač styroporových desek modré barvy v plastovém kufru. Firmě vznikla škoda odcizením v celkové výši okolo 47 tisíc Kč. 
 
 
 
 
             komisař por.Ing. Křištofová Ivana
 

vytisknout  e-mailem