Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - nehody, krádeže a další 

Převozy na záchytku
Policisté zasahovali u dvou případů podnapilých osob, které se dopouštěly přestupků.
 V Krnově ve večerních hodinách dne 27.11.2010 přijali policisté na lince 158 oznámení o tom, že před restaurací na ulici Revoluční leží na chodníku muž. Na místo vyjeli okamžitě krnovští policisté, kteří zjistili, že se jedná o 61letého místního muže. Ten ležel na chodníku a kolem něj se nacházelo plno odpadků. Muž nebyl vlivem své podnapilosti schopen sám stát na nohou. Byl zajištěn, dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,94 promile a skončil na záchytné stanici v Opavě.
            V Bruntále na ulici Květná dne 28.11.2010 v podvečerních hodinách 18letý mladík napadal slovně i fyzicky pod vlivem alkoholu své rodiče. Vytrhl i dveře šatní skříně. Byl zajištěn a vzhledem ke své podnapilosti, naměřená hodnota 1,73 promile a agresivním jednání byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
Vybíral peníze z účtu manželky po její smrti
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 63letého muže z přečinu podvodu. Toho se měl dopustit tím, že v průběhu letošního května, po smrti své manželky, v 15 případech měl vybrat neoprávněně z její úvěrové karty, ke které znal PIN kód celkem 7 600 Kč. Obviněný neměl souhlas k výběru peněz a věděl, že finance nebude schopen na účet vrátit.
 
Zmizelo 390 litrů nafty
V Krásných Loučkách v době od 27. do 29.11.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu firmy a násilím odstranil část stěny unimobuňky. Vevnitř odstranil víko z kovové nádrže, odčerpal a odcizil 390 litrů nafty v hodnotě 9 360 Kč. Poškozením vznikla škoda 500 Kč.
 
Nehody
Vzhledem ke klimatickým a sněhovým podmínkám v průběhu pondělí 29.11.2010 byla zvýšená nehodovost.
Dívka vběhla pod sanitku
Ve 13,45 hodin v Horním Benešově šla 11letá dívka po pravém okraji silnice a rozhodla se přejít vozovku. Nepřesvědčila se, že může bezpečně přejít na druhou stranu, kdy měla výhled zakryt stojícím nákladním vozidlem. Vstoupila do vozovky v bezprostřední blízkosti před projíždějící sanitní vozidlo. 32letý řidič již na zasněženém a namrzlém povrchu komunikace již nedokázal sanitku ubrzdit a došlo ke střetu. Dívku ihned řidič naložil do vozidla a odvezl ji k ošetření do nemocnice. Utrpěla lehká zranění. Ovlivnění alkoholem bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Škoda na sanitce nevznikla.
 
Nárazy do stromů
V ranních hodinách mezi obcemi Bílčice a Leskovec nad Moravicí měl údajně neznámý řidič s černým osobním vozidlem při průjezdu levotočivé zatáčky vjet do levé poloviny silnice, kde měl ohrozit protijedoucí 31letou řidičku, která jela s vozidlem Octavia. Žena, aby zabránila střetu, začala na kluzkém a zasněženém povrchu brzdit. Dostala smyk, který nezvládla a vyjela mimo vozovku, zde narazila do stromu. Při nehodě utrpěla lehká zranění 36letá spolujedoucí. Neznámý řidič z místa nehody ujel. Způsobená škoda na octavce činí 120 tisíc Kč.
Další náraz do stromu, tentokrát nákladního vozidla, šetřili policisté ve Starých Heřmínovech. 34letý řidič jel křižovatkou s nákladním vozidlem Volvo a při jízdě z kopce nezvládl řízení. Na zasněženém a kluzkém povrchu začal brzdit a dostal smyk. Projel křižovatku a vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč.
 Řidič byl pod vlivem alkoholu
V 18,50 hodin mezi Velkou Štáhlí a Jamarticemi havaroval 41letý řidič vozidla Deawoo, který nezvládl řízení a na sněhem pokryté silnici dostal smyk. Přejel za pravý okraj komunikace a následně ve smyku za levý. Zde se převrátil na střechu. Zraněnému řidiči přivolali rychlou lékařskou pomoc kolemjdoucí. Muž zůstal hospitalizován v nemocnici. Při dechové zkoušce mu policisté v nemocnici naměřili za 49 minut po nehodě hodnotu 1,10 promile. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Z bagru zmizela lžíce
Dosud neznámý pachatel odcizil v době od 25. Do 30.11.2010 v Bruntále na ulici Polní z areálu firmy svahovací lžící z odstaveného bagru. Způsobená škoda činí 30 tisíc Kč. Případ šetří OOP Bruntál jako podezření z přečinu krádeže.
 
Chtěl si vzít úvěr a uvedl nepravdivé údaje – nyní je stíhán
Policisté z hospodářské kriminálky sdělili podezření z přečinu úvěrového podvodu 29letému muži z Rýmařova. Ten měl v květnu v prodejně nábytku a elektro žádat o poskytnutí úvěru na nákup zboží v hodnotě 6 207 Kč. Do žádosti o úvěr uvedl nepravdivé údaje o měsíčním příjmu. Žádost byla společností zabývající se poskytnutím úvěrů zamítnuta. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Přívěsný vozík se hodil
Zaparkovaného nákladního valníkového přívěsu značky BOB si všiml dosud neznámý pachatel v Krnově na parkovišti na ulici Rooseveltova. V době od 29. do 30.11.2010, tedy během šesti hodin, ho odcizil a způsobil majiteli škodu ve výši 20 tisíc Kč. Po oznámení krádeže policisté ihned vyhlásili po přívěsu celostátní pátrání.
 
Jel s 3,50 promile
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo v úterý 30.11.2010 sděleno podezření 37letému muži. Toho se měl dopustit dne 26.11.2010, když v Horních Životicích jel pod vlivem alkoholu s vozidlem Audi. Při své jízdě byl kontrolován hornobenešovskými policisty, kteří mu při opakovaných dechových zkouškách naměřili hodnoty v hranici pohybující se kolem tří promile. Nejvíce vykázal přístroj hodnotu 3,50 promile. 
                                                                                            
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
1.12.2010

vytisknout  e-mailem