Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali centrum

LIBEREC - Liberečtí policisté se v závěru minulého týdne opět zaměřili na kontrolu centra Liberce. 

Namátkové kontroly osob a monitoring lokalit, na kterých se vyskytují větší počty osob, a na nichž lze předpokládat také možný nápad trestné činnosti, provádějí policisté v rámci každodenního běžného výkonu služby a hlídkové činnosti. Ovšem ani nasazení většího počtu policejních sil a prostředků není při běžném výkonu služby a kontrolách žádnou výjimkou. Foto_03

V závěru uplynulého týdne se téměř tři desítky policistů znovu zaměřily na lokalitu libereckého dopravního uzlu v centru města. Na terminál v ulici Fügnerova a jeho přilehlé okolí.
V rámci hlídkové činnosti věnovali muži zákona svou pozornost především na odhalování trestné činnosti a na osoby, které svým jednáním mohou porušovat nejen veřejný pořádek, občanské soužití, ale také mohou neoprávněně přechovávat návykové látky.
Během hlídkové činnosti, jak uniformovaní strážci zákona, tak také liberečtí kriminalisté, zkontrolovali na bezmála pět desítek osob. V několika zjištěných případech protiprávní činnosti policisté uložili osm příkazů na místě, a to nejen za porušení zákona na úseku veřejného pořádku, ale také za neoprávněné přechovávání návykových látek a porušení zákona na úseku ochrany zdraví před škodlivými látkami. Policisté zajistili také čtyři osoby podezřelé z distribuce omamných a psychotropních látek.
Během celého opatření nebyly zjištěny žádné případy, při nichž by došlo k závažnému narušení veřejného pořádku a nedošlo k žádné újmě na zdraví či ke škodě na majetku.

 

11. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem