Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele zadrželi na místě činu

JABLONECKO - Policisté zadrželi pachatele, který se vloupal do rekreační chalupy v Lučanech nad Nisou. 

Včera policisté z Obvodního oddělení ve Smržovce ve zkráceném přípravném řízení sdělili 38letému muži podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a pokusu k trestnému činu krádeže, kterých se v uplynulých dnech dopustil.

Podezřelý v neděli 6. ledna večer krátce po půl osmé hodině vnikl po rozbití skleněné výplně okna do rekreační chaty v Lučanech nad Nisou, ve které si následně do igelitového pytle připravil věci k odcizení v celkové hodnotě 4.100,- Kč -  kávu, elektrický mlýnek na kávu a internetový modem. Odnést s chaty si je však již nestačil. Na místě činu byl totiž zadržen policejní hlídkou z Obvodního oddělení ve Smržovce. Policisté ho tehdy v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,48 promile a umístili ho do policejní cely. Majiteli chaty ještě stačil způsobit škodu na poškození zařízení ve výši 2.200,- Kč.

Policisté v rámci šetření navíc zjistili, že tento podezřelý se v letošním roce ještě stačil vloupat do jednoho rekreačního objektu také v Lučanech nad Nisou, a to 3. ledna. U tohoto objektu vykopl dřevěnou výplň garážových dveří, vnikl do garáže a následně i do obytné části domu. Z této chaty následně odcizil věci v celkové hodnotě 18.600,- Kč – například pokosovou pilu, kotoučovou pilu, kombinovanou brusku, televizor i alkohol.

Po provedených úkonech trestního řízení byl podezřelý propuštěn ze zadržení na svobodu. Za spáchání uvedených trestných činů mu tak nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


8. 1. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem