Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lupič s nožem ohrožoval dívku, prý přitom zkoušel svůj filmový scénář

ČESKOLIPSKO - Kriminalisté zadrželi nebezpezpečného pachatele. 

V neděli odpoledne se vypravila 17letá dívka z Dobranova na floorballový zápas do České Lípy, kam cestovala autobusem. V liduprázdném Dobranově se na cestě k autobusové zastávce  minula jen s jediným člověkem, kterému v tu chvíli vůbec nevěnovala pozornost,  a právě tento kolemjdoucí ji o několik minut později přepadl. V té době za sebou uslyšela  praskání sněhu, otočila se a uviděla před sebou v obličeji maskovaného muže s velkým kuchyňským nožem v ruce . Nůž jí lupič přiložil k tělu a požadoval po ní mobilní telefon. Ačkoliv svoji výzvu vícekrát zopakoval, dívka mu ho nevydala. To od ní nebylo příliš rozumné. Měla ale štěstí, protože pachatele vyrušil z jeho  klidu přijíždějící autobus a on z místa činu uprchl, aniž by jí jakkoliv ublížil. Telefon od ní nezískal. Dívka potom nastoupila do autobusu a ze svého mobilního telefonu s pláčem v hlase  informovala otce o tom, co se jí právě stalo.zajištěný nůž pachatelezajištěný nůž pachatele

Přivolaní policisté následně místo činu  prohledávali  se služebním psem a pátrali po něm i v širokém okolí Dobranova. K dispozici měli jeho zevrubný popis od přepadené ženy. Jednalo se o muže vyšší,  silnější postavy, který se při loupeži maskoval v obličeji kapucou, slunečními brýlemi a šátkem přes pusu. V Dobranově po sobě  mnoho stop nezanechal.  

Pátrání po něm zahájili zkušení kriminalisté, kteří případu vzhledem k jeho závažnosti věnovali maximální pozornost. Jejich důkladná mravenčí práce přinesla své ovoce. Kriminalisté lupiče z Dobranova  zadrželi na Českolipsku ve čtvrtek. Jde o 22letého muže, který  v našem regionu pobývá jen přechodně a zdržuje se tu krátkou dobu.

Po svém zadržení se kriminalistům k činu přiznal a zdůvodnil ho tím, že má v hlavě rozpracovaný  filmový scénář o maskovaném drsňákovi, k jehož dokončení mu chyběla zkušenost s ozbrojeným přepadením. Kriminalisté vyhodnotili jeho motivaci k činu  jako velmi nebezpečnou,  a proto potom, co ho obvinili ze zločinu loupeže, požádali o jeho odborné psychiatrické vyšetření. Lékaři pak rozhodli o jeho okamžité hospitalizaci v psychiatrickém zařízení.

8. 2. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Česká lípa, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

zajištěný nůž pachatele

zajištěný nůž pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem