Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chtěl připravit o peníze svého zaměstnavatele

LIBEREC - Zaměstnanec firmy měl za svěřené peníze zakoupit kancelářské křeslo a zaplatit si kurz, místo toho peníze použil pro vlastní potřebu. 

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 19letého mladíka z Jablonecka pro přečin "zpronevěry". V prvním čtrtletí loňského roku nastoupil mladík do jedné liberecké soukromé firmy na pozici asistenta. Na místo, na které nastoupil, bylo však potřeba i řidičské oprávnění. Zaměstnavatel se rozhodl, že mu peníze na řidičské oprávnění poskytne ihned s tím, že mu je mladík postupně splatí formou srážek ze mzdy. Zaměstnavatel mu tedy vyplatil částku bezmála 10 tisíc korun, za kterou si měl mladík zaplati kurz k získání řidičského oprávnění. To nebyla jediná částka, která mu byla zaměstnavatelem svěřena. Další 3 tisíce korun převzal na zakoupení kancelářského křesla. 

Mladík se sice do autoškoly vydal, ale pouze na první dvě hodiny. Vzhledem k tomu, že autoškola nepožadovala finanční prostředky na samém počátku, stihl mladík peníze mezitím se svou družkou utratit, a na další hodiny již do autoškoly nedorazil. Netrvalo dlouho a zaměstnavatel zjistil, že mladík do autoškoly nechodí a nové křeslo si také nepořídil. Dosud peníze společnosti nevrátil. 

Trestní stíhání 19letého mladíka probíhá na svobodě. Za přečin zpronevěry jej může soud poslat až na dva roky do vězení. 


11. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem