Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Vážná nehoda uzavřela silnici z Mníšku na Raspenavu

LIBERECKO - Dvě zranění si vyžádala dopravní nehoda mezi Mníškem a Raspenavou. Došlo zde ke střetu dodávky s nákladním vozidlem. 

AKTUALIZACE:

Krátce po 12,00 hod. byla komunikace mezi Mníškem a Raspenavou znovu zprůjezdněna.

4. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

-----------------------------------------------------

Dnes krátce po půl osmé hodině ráno přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě u Raspenavy. Došlo zde ke střetu dodávky s nákladním vozidlem. Řidič dodávky jel ve směru od Mníšku u Liberce na Raspenavu a v lesním úseku, v pravotočivé zatáčce, pravděpodobně vlivem mikrospánku vyjel do protisměru, kde v tu dobu jelo nákladní vozidlo. Došlo tak k čelnímu střetu.

"Dvě osoby utrpěly zranění, jedna středně těžké a druhá těžké. Obě byly převezeny z místa nehody vozidly Zdravotnické záchranné služby na trauamcentrum do Krajské nemocnice Liberec" sdělil Michael Georgiev, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. 

Policisté řidiče dodávky, který utrpěl středně těžké zranění, podrobili na místě orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. U druhého řidiče nemohli z důvodu jeho zdravotního stavu na místě dechovou zkoušku provést, nařídili proto odběr krve v nemocnici. Na obou vozidlech vznikla předběžná škoda 150 tisíc korun.  

Komunikace je z důvodu vyšetřování nehody z obou stran uzavřená, policisté odklánějí dopravu již z Mníšku ve směru na Oldřichov v Hájích. V opačném směru je odklon dopravu z Raspenavy. 

Šetřením nehody se dále zabývají liberečtí dopravní policisté.
 

4. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem