Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - O víkendu v Bedřichově "ČT AUTHOR CUP 2019"

JABLONECKO - V sobotu v Bedřichově v deset hodin odstartuje cyklistický závod "ČT AUTHOR CUP 2019". Policisté připravili bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

AKTUALIZACE - ze dne 13. října 2019 - vyhodnocení bezpečnostního opatření

V průběhu celého bezpečnostního opatření, připraveného v souvislosti s konáním cyklistického závodu "ČT Author Cup 2019" v Bedřichově, vyšetřovali policisté pouze jednu dopravní nehodu, kdy se osobní automobil střetl s chodcem. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění a i přes to, že řidička osobního automobilu z místa nehody ujela, velmi záhy se jí podařilo vypátrat. Za zmínku stojí také jeden případ krádeže, který evidují policisté z obvodního oddělení. Neznámý pachatel odcizil ze zaparkovaného vozu registrační značky.
Co se týká závodníků, tak těch se letošního ročníku účastnilo více jak 3tisícovky, přičemž policisté nemuseli šetřit žádnou krádež jizdních kol či cyklistického vybavení. Závodnímu klání přihlíželo více jak 1500 diváků.
Stanoveného cíle v rámci bezpečnostního orpatření bylo dosaženo i tím, že po celou dobu konání akce nedošlo k narušení veřejného pořádku. Policisté zařazení do opatření důsledně prováděli v průběhu celé akce nejen hlídkovou činnost v daném teritoriu, ale kontrolovali i místa, kde byli závodníci ubytovaní a kde měli zaparkovaná svá vozidla či uložena jízdní kola. 

Velmi pozitivní údaje vyplývající z celého opatření jen dokládají, že nelze takovéto akce z bezpečnostního hlediska podceňovat a činnost policistů je v souvislosti se zajištěním veřejného pořádku i zajištění bezpečnosti v silničním provozu nezastupitelná. 

13. října 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Během nadcházejícím víkendu v sobotu 12. října se v Bedřichově uskuteční cyklistický závod na horských kolech „ČT AUTHOR CUP 2019“. Start závodu je v sobotu dopoledne v 10.00 hodin v Bedřichově u úpravny vody. Ovšem prezentace závodníků bude již probíhat již dnes. Dle předpokladů pak přibližně 3 500 závodníků odstartuje v několika startovacích vlnách. Do cíle budou účastnici dojíždět v Bedřichově na stadionu.

V této souvislosti upozorňujeme všechny návštěvníky na to, že v sobotu v době od 8.30 do 10.45 hodin bude zcela uzavřena silnice v Bedřichově od úpravny vody až k parkovišti Maliník. Dále od 9.30 do 16.00 hodin bude uzavřena silnice od točny autobusů u stadionu ve směru Lesní chata, Hájovna a Nová Louka.

Z výše uvedených informací je předpoklad, že závodníci vzhledem k včasné prezentaci i řada návštěvníků budou do obcí v oblasti Bedřichova a jeho okolí (Josefův Důl, Albrechtice v Jizerských horách, Dolní a Horní Maxov, Hrabětice) přijíždět již dnes. Na základě zkušeností z předchozích ročníků tohoto cyklistického závodu policisté připravili bezpečnostní opatření, jehož záměrem je zejména zajistit klid a veřejný pořádek po celou dobu jeho konání. Dále pak budou policejní hlídky dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Úkolem policistů zařazených do tohoto opatření bude také v maximální míře zamezit páchání trestné činnosti, a to především krádeží jízdních kol, vloupání do zaparkovaných motorových vozidel apod.

Všechny účastníky a návštěvníky této akce žádáme, aby důsledně zabezpečili svá zaparkovaná vozidla a nenechávali v nich žádné odložené věci, které by mohli lákat zloděje k páchání trestné činnosti. Na samotné závodníky pak apelujeme, aby svá jízdní kola před závodem a následně i po jeho skončení řádně zabezpečili proti krádežím a nedali tak nikomu příležitost volně odložená jízdní kola odcizit.

Do tohoto bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kteří budou spolupracovat se strážníky janovské obecní policie i pořadateli závodu.


11. 10. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem