Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokus znásilnění

Kriminalisté hledají pachatele, který se pokusil ve výtahu znásilnit ženu. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu pokusu znásilnění, ke kterému došlo na konci listopadu ve výtahu v domě v ulici Bínova v Praze 8. Okolo půl desáté večer se poškozená vracela domů z centra a spolu s ní do domu, a následně i do výtahu, nastoupil neznámý muž. Ten se po rozjetí výtahu na ženu vrhnul, uchopil ji za ruku a za hlavu, a začal ji líbat. Napadená se začala bránit, kopala a křičela. Podařilo se jí vymanit ze spárů útočníka a použít proti němu slzný sprej, který mu nastříkala do obličeje. Když výtah zastavil v patře, tak agresor z místa utekl.   

Popis útočníka:  věk přibližně 40 let, výška okolo 165 cm, mírně zavalitá postava. Muž měl počínající pleš, tmavohnědé krátké vlasy a kulatý obličej s plnými tvářemi. Oblečený byl do zimní bundy žluté barvy, která mu byla velká. Mohlo by se jednat o muže z Ukrajiny nebo Moldávie.

Kriminalisté provedli do této doby celou řadu konkrétních kroků k vypátrání pachatele, ale zatím bez úspěchu. Mimo jiné se jim podařilo zmapovat pohyb podezřelého několik desítek minut před činem. Zjistili, že se pohyboval v Pařížské ulici a cestoval směrem na Ládví. Během této cesty oslovil několik žen, se kterými by kriminalisté potřebovali mluvit.

Jestliže muže na záběrech poznáváte nebo nějakou z žen, kterou podezřelý oslovil, ozvěte se na linku 158.  

Za trestný čin znásilnění hrozí pachateli v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 1. 2018

vytisknout  e-mailem