Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Fantom pražských nemocnic - AKTUALIZACE

Kriminalisté pátrají po muži, který již od roku 2008 vykrádá sesterny a kanceláře pražských nemocnic. 

Pražští kriminalisté z druhého policejního obvodu se již delší dobu zabývají případem, který je kvalifikovaný jako trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Z toho je podezřelý prozatím neznámý muž, který během období od roku 2008 do roku 2015 vykrádal sesterny a kanceláře pražských nemocnic. Z pořízených kamerových záznamů je patrné, že využíval chvil, kdy se zdravotnický personál staral o pacienty. Během této doby pak z těchto místností odcizil všechny hodnotné osobní věci zdravotníků. V jednom případě ho dokonce sestřičky přistihly právě v okamžiku, kdy i s jejich osobními věcmi vycházel ze sesterny. Než se však stihly vzpamatovat, podezřelý z nemocnice utekl.

Kriminalisté mají prozatím zadokumentovaných sedm takovýchto případů na území Prahy, z nichž poslední byl spáchán koncem října roku 2015. Nevylučují však, že má tento fantom na svědomí více takových případů na celém území republiky.

Kriminalisté již provedli celou řadu úkonů, kterými se však do současné doby podezřelého nepodařilo vypátrat. Proto se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k muži na fotografii a kamerových záznamech přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Por. Bc. Iveta Martínková – 13. 1. 2016

AKTUALIZACE: Díky medializaci případu kriminalisté přijali hned několik poznatků, které je posléze dovedly ke konkrétní osobě podezelého muže. Ten se se včera v dopoledních hodinách na základě předvolání dostavil na policejní služebnu, kde se k činům doznal. Kriminalisté již muže obvinili z trestného činu krádež. Tímto bychom chtěli poděkovat jak médiím za zveřejnění případu, tak i občanům za jejich poznatky.

por. Bc. Iveta Martínková - 26.2.2016

vytisknout  e-mailem