Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvě loupeže - aktualizace II

Pátráme po podezřelých ze dvou loupeží, které se staly dva dny po sobě. 

Od konce ledna pátrají pražští kriminalisté po podezřelých ze dvou loupeží, které mají na svědomí zřejmě ti samí muži. První přepadení se stalo v sobotu 30. ledna v Modřanech nedaleko ulice K Vltavě, kde si dvojice mužů vyhlédla teprve patnáctiletého mladíka, který šel směrem k ulici Československého exilu. Na poškozeného zezadu zaútočili pěstmi, srazili ho na zem a uloupili mu mobilní telefon a bezdrátová sluchátka v ceně 4 tisíce korun.

Druhé přepadení se stalo v neděli 31. ledna nedaleko tramvajové zastávky Klamovka v Praze 5. Pravděpodobně ti samí muži jako v prvním případě si tentokrát vybrali za oběť dvaatřicetiletou ženu, která se vracela okolo půl čtvrté ráno z centra Prahy. Tu nakontaktovali již v noční tramvaji, kterou jela z Anděla a vystoupila na zmíněné tramvajové zastávce. Muži pak svou oběť ještě několik desítek metrů následovali a v ulici Jinonická na ni zaútočili. Nejprve ji napadli údery pěstí do obličeje, povalili ji na zem a snažili se přepadené uloupit kabelku. Žena se s nimi chvilku přetahovala, ale proti takové přesile neměla šanci a o kabelku, ve které měla peníze, doklady a mobilní telefon v celkové hodnotě téměř 5 tisíc korun, přišla. Navíc ji pachatelé při tomto přetahování vykloubili palec na ruce, proto musela vyhledat lékařské ošetření. 

Oba případy jsou kvalifikované jako trestný čin loupež, za což v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Jestliže podezřelé muže na záběrech nebo fotografiích poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 3. 2. 2016

Aktualizace: Díky medializaci případu se ještě během včerejšího dne kriminalistům sešlo na stole hned několik poznatků k totožnosti osob, které byly z přepadení podezřelé. Díky tomu je detektivové během včerejšího dopoledne zadrželi a po následných výsleších s jedním z nich zahájili stíhání pro trestný čin loupež. Druhý z mužů po provedeném prověřování a výsleších je v tomto případu v postavení svědka. Nutno také zmínit, že obviněný muž je podmíněně odsouzený za jiný majetkový trestný čin k trestu odnětí svobody.

Na případu druhé loupeže, která se stala na Jinonické ulici, kriminalisté stále pracují a v tuto chvíli není jasné, zdali s ní mají zadržení muži něco společného.  

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrací relaci pozornost a přispěli tak k dopadení podezřelého muže.

por. Bc. Jan Daněk – 5. 2. 2016

Aktualizace II: Kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří pracovali na případu loupeže z Jinonické ulice, v minulých dnech dopadli dva podezřelé, které z tohoto přepadení viní. Nyní již tedy můžeme vyloučit původní domněnku, že obě loupeže spáchali ti samí muži. Detektivové totiž díky poznatkům z kriminálního prostředí zjistili možné podezřelé (21 a 17), které pak zadrželi a zahájili proti nim stíhání pro trestný čin loupež. Starší z dvojice je stíhaný vazebně.

por. Bc. Jan Daněk – 2. 3. 2016

vytisknout  e-mailem