Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Mimořádná událost na Karlově náměstí

Složky Integrovaného záchranného systému zasahují na Karlově náměstí. 

Krátce po 17. hodině přijal operátor tísňové linky 158 oznámení o poranění 16leté dívky v prostoru veřejného telefonního automatu na Karlově náměstí a to nejspíš v důsledku detonace dosud nezjištěného předmětu. Zraněná dívka skončila v péči lékařů.

Policisté uvedené místo uzavřeli a přivolali kriminalisty a policejního pyrotechnika. Ti na místě zjišťují okolnosti celé události a zajišťují potřebné stopy. Policie v nebližším okolí usměrňuje dopravu, vzhledem k tomu žádá řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o maximální trpělivost a respektování pokynů policie.

Aktualizace ve 21:00 hod:

Výjezdová skupina kriminalistů spolu s policejními pyrotechniky na místě události za pomoci techniky HZS hl. m. Prahy zajistila potřebné stopy a fragmenty detonace. Tyto důkazy budou následně podrobeny odbornému znaleckému zkoumání. Již prvotní informace však nasvědčují tomu, že v tomto případě došlo k neodborné manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Její použití v naprosto nevhodném prostoru tak s největší pravděpodobností způsobilo kolemjdoucí mladé dívce psychický šok.

Policie před podobnými experimenty důrazně varuje! V době zvýšených bezpečnostních opatření nemohou policisté podobné události podceňovat a musí k nim přistupovat s maximální odpovědností. Osoby, které takovým způsobem s pyrotechnikou nakládají a vystavují sebe i své okolí nebezpečí, mohou být za své jednání i trestně odpovědné.

V tomto konkrétním případě vyšetřovatelé právní kvalifikaci jednání stanoví v nejbližších hodinách. Po pachatelích policie pátrá a není vyloučeno, že jejich identitu odhalí záznamy z Městského kamerového systému.

V 21:00 hod. byl provoz v dané lokalitě plně obnoven.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 29. prosince 2016

vytisknout  e-mailem