Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Krádež peněz z bankomatu

Muž si vzal z bankomatu cizí finanční hotovost ve výši deset tisíc korun. 

Pražští policisté z místního oddělení Radotín od začátku září prošetřují případ krádeže finanční hotovosti z bankomatu na Horymírově náměstí. Právě tam krátce po půl šesté odpoledne přišel poškozený s úmyslem, že si vybere finanční hotovost ve výši deset tisíc korun. Po provedeném výběru si ale z bankomatu vyjmul pouze platební kartu a z místa odešel. Skutečnost, že si nevzal peníze, si uvědomil až o několik minut později. Když se pak vrátil zpět k bankomatu, jeho peníze už tam nebyly a tak celou událost oznámil na policejní služebně.

Ze zajištěného kamerového systému je patrné, že ihned po odchodu poškozeného k bankomatu přistoupil jiný muž. Ten okamžitě sebral zapomenuté peníze a odešel pryč. Podezřelý měl přitom možnost peníze vrátit na pobočku předmětné banky, což ale podle zjištěných informací neučinil.

Policisté případ prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za což by pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté již v této souvislosti provedli veškeré možné úkony, které ale nevedly k vypátrání podezřelého muže. Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k muži na fotografii, jeho totožnost či pobyt, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

por. Mgr. Iveta Martínková – 16. 12. 2016

AKTUALIZACE: Pátrání již není aktuální. Na základě medializace případu se dnes na policejní služebnu v Radotíně přišel přihlásit šestačtyřicetiletý muž, který se na zveřejněné fotografii poznal. K uvedenému jednání se doznal, s policisty spolupracuje a svého jednání lituje. Tímto děkujeme všem, kteří této pátrací relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Iveta Martínková - 19. 12. 2016

vytisknout  e-mailem