Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní nehoda

Po dopravní nehodě policisté nalezli ve vozidle podezřelý předmět. Museli uzavřít Jižní spojku. 

V neděli ve 22 hodin vyjížděli policisté k nahlášené dopravní nehodě, která se stala na Jižní spojce v Praze 4 ve směru K Barrandovskému mostu. Řidič osobního vozidla značky Volvo se při přejíždění z levého jízdního pruhu střetl s jiným vozidlem, které jelo v prostředním pruhu. Vlivem toho řidič Volva narazil do středových svodidel a havaroval. Pak z vozu vystoupil, nekoordinovaně se pohyboval po silnici a vypadalo to, že chce odejít. Proto byl na místě jinými řidiči zadržen do příjezdu policie. Po příjezdu hlídky si policisté podezřelého muže převzali, a jelikož začal klást odpor, musely proti němu být použity donucovací prostředky. Provedená zkouška na drogy byla pozitivní a ukázala na požití amfetaminu, k čemuž se řidič i přiznal. Test na alkohol byl negativní.

Při následné prohlídce havarovaného vozidla policisté v zavazadlovém prostoru nalezli podezřelé zavazadlo, ze kterého vedly dva dráty. Jelikož nemohli vyloučit, že se může jednat například o nástražný výbušný systém, na místo přivolali policejního pyrotechnika. Ten předmět prověřil a zjistil, že se nejedná o nic nebezpečného. Po dobu této prohlídky byla komunikace z bezpečnostních důvodů uzavřena a odkláněn provoz. Po odstranění následků dopravní nehody byla Jižní spojka krátce po druhé hodině ráno zcela zprůjezdněna.

Pětatřicetiletý muž, který byl na místě zadržen, se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve ke zjištění, zdali se svým jednáním nedopustil trestného činu. Policisté mu také na místě zadrželi řidičský průkaz.

Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn a došlo k poškození jak obou vozidel, tak i svodidel v déle asi 20 metrů. Celková škoda byla na místě vyčíslena na 140 tisíc korun.

por. Bc. Jan Daněk 21. 11. 2016

vytisknout  e-mailem