Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zřízení speciálního týmu „Metyl“

S ohledem na vážnost situace rozhodl včera v pozdních večerních hodinách policejní prezident o zřízení speciálního týmu „Metyl“. 

Speciální tým vede náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plukovník JUDr. Václav Kučera. Tým je složen z policistů Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování, odboru hospodářské kriminality a analytiků.
 
 
Jeho cílem je nejen koordinovat činnost policie na základě získaných informací, výsledků expertíz, znaleckých zkoumání apod., ale i shromažďovat a analyzovat informace a oznámení o výskytu, podezřelé výrobě a distribuci alkoholu na celém území ČR. Pracovníci týmu budou v neposlední řadě i zajišťovat včasné informování veřejnosti o dané problematice a vývoji celé situace.
 
 
Nadále probíhá prostřednictvím úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR a operačního odboru Policejního prezidia ČR úzká spolupráce s okolními státy a jednotlivými krajskými ředitelstvími policie, kde doposud došlo k jednotlivým případům, popř. kde jsou zaznamenány podněty od veřejnosti.
 
 
Policie rovněž stále úzce spolupracuje s dalšími institucemi např. Ministerstvem vnitra, Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem financí, Ministerstvem zemědělství apod. a se samosprávními celky dle aktuálního vývoje situace v konkrétním regionu.
 
 
Na webových stránkách policie shromažďuje pro snazší preventivní působení oficiální informace z ostatních krajských ředitelství policie přímo související s touto problematikou. Informace se týkají zejména rizik spojených s konzumací alkoholu z neověřených zdrojů.
 
 
 
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová – 12.9.2012

vytisknout  e-mailem