Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den obětí dopravních nehod

15. listopadu 2012 se uskutečnila tisková konference. 

K danému tématu na tiskové konferenci, pořádané na Ministerstvu dopravy, hovořil také ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia plk. Leoš Tržil. „I přes pokles smrtelných dopravních nehod a těžce zraněných při dopravních nehodách, nejsou výsledky uspokojující“ řekl plk. Tržil.
 
Bylo zdůrazněno, že se „ každoročně hovoří o tom, jak situaci na našich silnicích zlepšit. Hledejme způsoby jak dosáhnout lepších výsledků, nehledejme důvody, proč to nejde. Jde o lidské životy. Někdy stačí dát nohu z plynu, jindy vyměnit dopravní značku, nebo doplnit svodidlo. Mnohdy postačí myslet na vlastní bezpečnost“ zdůraznil ředitel dopravní policie. Faktorem, který ovlivňuje nebezpečnost na komunikacích je v neposlední řadě také technický stav komunikací a technický stav vozidel. Při koupi vozidla je důležité se také zaměřit na bezpečnostní prvky vozidla, které mohou eliminovat následky dopravních nehod.
 
Dle světové zdravotnické organizace umírá na celém světě při dopravních nehodách v průměru 1,3 milionu lidí ročně, ať už vinou vlastní, nebo vinou jiných účastníků silničního provozu.
 
Prezentace k tomuto  velmi aktuálnímu tématu je přiložena.
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
15. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem