Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zmohla ho únava

ZLÍNSKO: Muž se násilím dostal do prodejny a usnul na nákupních vozících.  

Při běžné víkendové noční obchůzce na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně zarazilo policisty krátce před půlnocí zjištění, že dveře od prodejny potravin jsou nedovřené a vzniklým otvorem se lze poměrně snadno dostat dovnitř. Při bližším pohledu zjistili, že vzniklý otvor mezi posuvnými dveřmi má odůvodnění. Uvnitř na zaparkovaných nákupních košících napůl ležel muž a spal.

Policisté vstoupili dovnitř a shledali, že spící muž je zjevně opilý a není téměř schopen chůze. Po delší době se jim od něj podařilo zjistit pouze to, že dveře do prodejny otevřel násilím a poté, co vnikl do uzavřené prodejny, usnul na nákupních vozících.

Dechová zkouška u sedmadvacetiletého muže ze Zlína ukázala 2,16 promile alkoholu. Policisté muže zajistili a přivolali záchranáře. Lékařka rozhodla o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice, kam ho odvezli policisté z pohotovostního a eskortního oddílu.

Policisté ze zlínského obvodního oddělení prověřují případ poškození posuvných dveří prodejny jako přestupek proti majetku. Není vyloučeno, že po přesném vyčíslení škody a zjištění bližších okolností bude překvalifikován na trestný čin poškození cizí věci.

 

 

20. prosince 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem