Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloději berou všechno

ZLÍNSKO: Majitelé přišli o věci za několik desítek tisíc korun.  

Zlínští a otrokovičtí policisté pátrají po neznámých pachatelích, kteří vykradli přes tento víkend novostavbu, dvě stavební buňky a garáž. 
Majitel novostavby ve Zlíně přišel o 100 metrů měděných trubek, vrtačku a rozbrušovačku. Pachatel, kterému hrozí za trestný čin krádež až dva roky vězení, se do rozestavěného domu dostal po vypáčení vstupních dveří a způsobil škodu za dvanáct tisíc korun.
Do dvou stavebních buněk v Otrokovicích se vloupal neznámý pachatel, který odtud ukradl vibrační pěch, plynové láhve a několik desítek pneumatik a disků na kola. Majiteli vznikla škoda přesahující částku sto třicet tisíc korun. Za takto provedenou krádež hrozí pachateli až pětileté vězení.
Elektrické nářadí (vrtačku, okružní pilu, hoblík a brusku) za téměř osm tisíc korun zmizelo z garáže třiatřicetiletému muži z Otrokovic. I v tomto případě hrozí pachateli až dva roky vězení.
Za prvních sedm měsíců v tomto roce šetříme na Zlínsku již 307 krádeží vloupáním. Čtyřiačtyřicetkrát se pachatelé vloupali do rodinných domů.
 
11. října 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem