Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za vším hledej ženu

ZLÍNSKO: Za napadení může skončit za mřížemi až na deset let. 

Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému třiatřicetiletému muži žijícímu v Uherském Hradišti za spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu výtržnictví, kterých se měl dopustit ve Zlíně na autobusovém nádraží v polovině března letošního roku. Obviněný muž je navíc v podmínce pro obdobnou trestnou činnost. V případě odsouzení hrozí čtyřikrát soudně trestanému muži až desetiletý trest odnětí svobody.

Ke sporu mezi dvěma muži došlo o půl desáté večer poblíž stánku s občerstvením. Nyní již obviněný muž měl plivnout na manželku sedmatřicetiletého muže, což ho rozčílilo a ve snaze svou ženu chránit si to s ním chtěl vyříkat. Mezi oběma muži došlo k roztržce, agresivnější byl ovšem mladší z mužů a poté, co svého soupeře svalil na zem, mu uštědřil několik kopů do hlavy, přičemž ležící muž ztratil vědomí. Záchranáři ho převezli k ošetření do nemocnice. Agresor z místa odešel a vzápětí odjel domů. Oba muži byli v době incidentu pod vlivem alkoholu.

Policisty čekala nelehká práce. Pachatele útoku nikdo z přihlížejících neznal. Přesto se jim za pomoci dalších svědků a znalosti místního prostředí podařilo útočníka ustanovit. Ten se při výslechu k útoku přiznal s odůvodněním, že byl opilý a moc si ze svého jednání nepamatuje.

Ze znaleckého posudku z oboru lékařství vyplynulo, že jen shodou okolností a šťastných náhod nezpůsobil ležícímu muži, který se útoku nemohl nijak bránit, zranění život ohrožující spojené s poškozením životně důležitého orgánu, kterým mozek bezesporu je. Obviněný měl vědět, že svým jednáním může způsobit těžkou újmu na zdraví.

16. září 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem