Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyráběli pervitin

ZLÍNSKO: Spadla klec. 

Komisařka z oddělení kriminální policie ve Zlíně obvinila pětatřicetiletého muže z Otrokovic ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, čehož se zčásti dopustil ve spolupachatelství s dalšími dvěma muži ve věku dvaačtyřicet a šestatřicet let. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody na dva až deset let. Jeho spolupachatelům, kteří jsou obvinění ze spáchání stejného trestného činu, hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Pětatřicetiletý muž nejméně od května loňského roku až do minulého týdne, kdy ho zadrželi policisté, neoprávněně vyráběl, prodával i poskytoval za různé služby pervitin a marihuanu. Za uvedené období vyrobil v rodinných domech ve Zlíně a v Napajedlech blíže neupřesněné množství pervitinu za pomoci dalších dvou obviněných. Drogu následně prodal, poskytl zdarma či za protislužbu dalším lidem ve Zlíně či Otrokovicích. Zbylí dva obvinění mu při zhotovování drogy pomáhali.

Pětatřicetiletého muže spolu se starším z jeho kompliců zadrželi policisté zásahové jednotky Jihomoravského kraje v rodinném domě v Napajedlech bezprostředně po výrobě 180 g pervitinu v hodnotě minimálně 360 000 korun. Při čtyřech domovních prohlídkách zajistili kriminalisté tři varny pervitinu, předměty a chemikálie potřebné k výrobě této drogy, injekční stříkačky, půl kilogramu rostlinné hmoty, pravděpodobně marihuany a dvě stě tisíc korun v hotovosti. Celkem policisté zadrželi devět osob.

Hlavní obviněný byl v minulosti pětkrát soudně trestaný, a to za krádeže a znásilnění. Jeho o rok starší komplic byl soudně trestaný třikrát, a nejstarší z obviněných se z posledního výkonu trestu vrátil koncem září letošního roku, a trestů má za sebou celkem jedenáct. Ve čtyřech případech byl odsouzen za trestnou činnost na úseku drogové problematiky.

Kriminalisté podali návrh na umístění pětatřicetiletého muže do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval.

25. října 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Pomůcky k výrobě

Pomůcky k výrobě 

Detailní náhled

Pomůcky k výrobě 1

Pomůcky k výrobě 1 

Detailní náhled

Pomůcky k výrobě 3

Pomůcky k výrobě 3 

Detailní náhled

Stříkačky

Stříkačky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem