Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víkendové krádeže

ZLÍNSKO: Chráníme dostatečně svůj majetek?  

Policisté během uplynulého víkendu vyšetřovali na Zlínsku několik případů krádeží. Nutno říct, že mnohdy zlodějům jejich činy velmi ulehčují sami poškození.
Podobně tomu bylo i v sobotu dopoledne v Březnici nedaleko Zlína. Neznámému pachateli stačilo jen několik minut k tomu, aby prohledal vozidla zaparkovaná před domem. Dostat se dovnitř nebyl v podstatě žádný problém, neboť byla auta odemknuta. V jednom z vozů pachatel našel i peněženku s několikatisícovou hotovostí a fotoaparát.
O tom, že zloději neberou ohledy nad ničím, se přesvědčila i jedna z mladých rodin v Otrokovicích. Během noci přišli o kočárek, který nechali odstavený na společné chodbě bytového domu.
Nebyly to však jediné případy krádeží na Zlínsku. Například rodinný dům právě nedaleko krajského města navštívil nezvaný host v době, kdy se jeho majitel nacházel na dovolené. Dovnitř se zloděj vloupal za pomoci rýče a krumpáče, které použil proti garážovým dveřím. Pak mu již nic nebránilo v dokončení svého jednání a způsobil tak škodu za desítky tisíc korun.
Za pomoci násilí se dovnitř hotelového pokoje dostal i neznámý pachatel v Luhačovicích. Nešťastná žena, která pokoj opustila jen na půl hodiny, přišla o peněženku a fotoaparát.
To je jen několik příkladů víkendového řádění zlodějů na Zlínsku. Po všech pachatelích nyní pátrá policie, kriminalisté zajistili stopy a u některých případů analyzujeme záběry z bezpečnostních kamer.

 

15. října 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem