Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři akce během víkendu

ZLÍNSKO: Desítky policistů dohlédnou na klidný průběh.  

Během následujícího víkendu se na Zlínsku uskuteční několik hojně navštěvovaných akcí, při kterých mohou zejména řidiči očekávat drobné komplikace.
 
VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ 2014 (22. - 23. 8. 2014)
 
Již od pátečního poledne se budou v okolí festivalového areálu ve Vizovicích pohybovat desítky policistů z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kriminalisté a chybět nebudou ani policejní kynologové a zástupci jízdní policie. Tak jako každý rok se očekává mnohatisícová návštěva zábavychtivých lidí z celé republiky. S tím souvisí i poměrně vysoká dopravní vytíženost příjezdových komunikací a zvýšený pohyb chodců nejen v okolí areálu, ale i v samotném centru Vizovic. Policejní hlídky budou nepřetržitě zajišťovat mimo jiné bezpečnost na silnicích, bezpečnost osob a majetku či veřejný pořádek. Cílem opatření bude také prevence před krádežemi ve stanových městečcích a na parkovištích. Před zloději, kteří budou chtít zcela nepochybně využít nepozornosti návštěvníků festivalu, varujeme každoročně. Je třeba si uvědomit, že ani automobily, ani stany nejsou vhodnými místy pro úschovu peněz či jiných cenností.
Snad nikoho již nepřekvapí, že nejen na konci festivalu, ale v celém jeho průběhu budou policisté aktivně vyhledávat řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Řidiči, kteří si před jízdou nebudou zcela jisti tím, že jsou střízliví, mohou využít možnosti provedení orientační dechové zkoušky v budově vizovického obvodního oddělení.
 
TRUCK SRAZ ZLÍN 2014 (22. - 24. 8. 2014)
 
Obdivovatelé silných vozů se již těší na další ročník srazu profesionálních řidičů kamionů, který se jako již tradičně uskuteční v Březůvkách. Součástí je opět také „Spanilá jízda“ vybraných kamionů. Kolona vozidel dorazí i do Zlína, a to jak v pátek večer, tak i během soboty.
V pátek od 19:30 hod. si lidé mohou vybrané trucky prohlédnout na ulici Hradské ve Zlíně. O hodinu později pak kolona vyjede na večerní průjezd centrem krajského města po trase: ul. Gahurova, Štefánikova, Osvoboditelů, tř. Tomáše Bati, Vizovická, Obeciny XI, Štefánikova, Osvoboditelů a po ulici Hradské nazpět do Březůvek.
Sobotní spanilá jízda začíná po jedenácté hodině v Březůvkách, ze kterých se kamiony vydají přes Kudlov do Zlína. V samotném Zlíně trucky projedou po trase: ul. Hradská, Osvoboditelů, Štefánikova, Díly VI, tř. Tomáše Bati a po ulici Březnické přes Březnici, Bohuslavice u Zlína a Doubravy se kolona dostane zpět do Březůvek.
Obě spanilé jízdy budou pod dohledem policistů, kteří pojedou na začátku a na konci kolony. Další hlídky budou zajišťovat provoz na křižovatkách. Řidiči proto musí počítat s krátkým zdržením.
 
FEDO 2014 (23. 8. 2014)
 
V souvislosti s festivalem dechových orchestrů se v sobotu ve Zlíně uskuteční průvod dechových hudeb, který bude mít dopad i na dopravní situaci v centru města.
V devět hodin ráno bude zcela uzavřen úsek na tř. Tomáše Bati od křižovatky s ulicí Díly IV po křižovatku s ulicí Gahurova. Tato uzavírka bude platná až do ukončení průvodu, tedy asi do 11:00 hod. Bezproblémový průběh a řízení provozu zajistí policisté ve spolupráci se strážníky zlínské městské policie.
 
U všech těchto akcí je nasnadě výzva pro všechny účastníky, aby plně respektovali pokyny a výzvy policistů či pořadatelů.
 
 
20. srpna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem