Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Senioři, dávejte si pozor na podvodníky!

ZLÍNSKO: Ověřujte si informace, při pochybnostech volejte policii. 

Dalšími podvody na seniorech se od včerejška zabývají zlínští kriminalisté. V této souvislosti žádáme další seniory, kteří se ve středu odpoledne ve Zlíně na ulici Štefánikova a v okolních ulicích s tímto podvodníkem setkali, aby zavolali na linku tísňového volání policie – 158.

Muž nejprve oslovil šestasedmdesátiletou ženu u jejího domu s tím, že bude provádět výkopové práce a potřebuje vidět uzávěr plynu. Poté požádal o zaplacení zálohy 2500 korun a dokonce předstíral, že volá se svým nadřízeným. Žena mu peníze nezaplatila, její dcera zavolala na policii a muž z místa odešel. Následovala návštěva u třiasedmdesátileté ženy, od níž za stejnou práci žádal zaplacení 700 korun. Ani tady nepochodil. Žena si informace, které jí muž uvedl, ověřila a zjistila, že se jedná o podvodníka, zavolala proto na policii. Na třetí adrese měl muž bohužel štěstí. Pod záminkou nedoplatku za elektřinu žádal po seniorce nejprve 2500 korun, a když uviděl v její peněžence další bankovky, požádal o dalších 1000 korun. Celkem ženu připravil o 4500 korun. Poté z místa utekl.

Muž, po kterém pátráme, je vysoký 165 – 170 cm, má krátké černé vlasy, černé oči, na sobě měl tmavé tričko s krátkým rukávem, dlouhé kalhoty a mluvil plynule česky. Pokud se snažil připravit o peníze i vás, zavolejte na linku tísňového volání policie – 158.

27. srpna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem