Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Recidivista skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Kradl pod vlivem drog. 

Ve vazbě skončil v úterý večer sedmadvacetiletý muž ze Zlína, který v květnu společně se svým o čtyři roky mladším kumpánem během jedné noci ukradl jízdní kolo a další předměty, na které narazil. Sám pár dní nato v krádežích pokračoval. Čtyřikrát trestaný recidivista, který byl poprvé odsouzený již v sedmnácti letech, skončil ve vazbě.

Zřejmě drogy stály za rozhodnutím vloupat se do několika panelových domů ve Vizovicích. Dva muži se začátkem května rozhodli něco ukrást. Během noci se postupně vloupali do tří bytových domů, u nichž vypáčili vchodové dveře. Ukradli vozík za jízdní kolo, značkové boty a horské kolo. Nájemníci hned ráno oznámili odcizení jednotlivých věcí. Kriminalisté záhy odhalili pachatele a dokonce našli i odcizené věci, které jejich majitelům vrátili. Oba muže obvinili ze spáchání trestného činu krádež, spáchaného ve spolupachatelství. Vzhledem k tomu, že byli oba zloději nedávno odsouzeni pro obdobnou trestnou činnost a byli ve zkušební době, hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.

Starší z nich je zřejmě nepoučitelný, protože pár dní nato odcizil z posezení u půldomku ve Zlíně dámský batoh, v němž byla peněženka s veškerými doklady a platební kartou. Dokonce se pokusil o výběr pěti tisíc z bankomatu, což se mu nepodařilo. Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval.

17. června 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem